• 瀏覽: 17,548
  • 回覆: 164
  • 追帖: 9
引用:
原帖由 吾係磚家 於 2019-12-1 09:22 AM 發表

沙田果d 咁既 2房單位, 除左蔚景園叫做正路之外其他樓真係得啖笑
偉華樓底夠高但係太細, 只能做一房
沙中最大既單位都係細(好似400呎都冇), 好難擺傢俱
希爾頓有2隻單位夠大但係樓底太矮(目測同舊式居屋差唔多), 仲要係80' 華記樓, 質素自己諗
好運又係樓底太矮又要80' 華記樓
加上好多單位都係樓望樓, 沙田2房, 選擇太少了 ...
都話貪平冇計囉!仲有樓下勁多自由行,日日好似住深圳咁

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
宜家仲邊有自由行呀

引用:
原帖由 吾係磚家 於 2019-12-1 09:29 AM 發表

宜家仲邊有自由行呀
點會冇啊!係少咗,但主要都係少咗飛機客,幫人帶貨嗰啲搭火車嘅,都要做㗎手停口停啊

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 吾係磚家 於 2019-12-1 09:29 AM 發表

宜家仲邊有自由行呀
我有間分店喺嗰邊所以我好清楚嗰邊嘅情況

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 明日冰凍的樓奴 於 2019-12-1 09:17 AM 發表

真係好可憐呀要買沙田,好運中心嗰啲邊度住到人㗎!大堂又核突門面又核突,求其喺將軍澳搵間將軍澳中心都贏你10倍,但貪平就冇計啦
TKO小朋友返學遠,講交通應該沙田完勝。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 最緊要有米 於 2019-12-1 09:00 AM 發表

新城市都冇$
師兄你響呢版出晒名

引用:
原帖由 dennis513 於 2019-12-1 09:46 AM 發表

師兄你響呢版出晒名
吾好欺負我地住傳統湯房無產打三份工

回覆 引用 TOP

沙田中心對住snoopyland開揚景緻,望到會好開心同高級,而好運中心就對住一排公屋阻礙左景觀,間屋平時望住啲咩,長遠對人既class會好唔同。

新城市三期最大則向河喇

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 老婆我愛你耶 於 2019-12-1 09:55 AM 發表

沙田中心對住snoopyland開揚景緻,望到會好開心同高級,而好運中心就對住一排公屋阻礙左景觀,間屋平時望住啲咩,長遠對人既class會好唔同。
沙田廣場一梯四伙比較住得下人

引用:
原帖由 吾係磚家 於 2019-12-1 09:22 發表

沙田果d 咁既 2房單位, 除左蔚景園叫做正路之外其他樓真係得啖笑
偉華樓底夠高但係太細, 只能做一房
沙中最大既單位都係細(好似400呎都冇), 好難擺傢俱
希爾頓有2隻單位夠大但係樓底太矮(目測同舊式居屋差唔多), 仲要係80' 華記樓, 質素自己諗
好運又係樓底太矮又要80' 華記樓
加上好多單位都係樓望樓, 沙田2房, 選擇太少了 ...
舊樓要預左全屋裝修換水喉電線係真既
考下設計心思
有鬆動既鬼唔知新城市1000呎全部單邊向南向公園好住咩
要新樓情意結,去溱8四房連工人房四廁,連埋車位渣波子啦,可惜⋯⋯

住市中心係揀配套、交通,難得有埋綠化環境

默默的關懷與祝福別人,那是一種無形的布施
引用:
原帖由 choco-fans 於 2019-12-1 10:00 AM 發表

舊樓要預左全屋裝修換水喉電線係真既
考下設計心思
有鬆動既鬼唔知新城市1000呎全部單邊向南向公園好住咩
要新樓情意結,去溱8四房連工人房四廁,連埋車位渣波子啦,可惜⋯⋯

住市中心係揀配套、交通,難得有埋綠化環境 ...
溱8向河向北,冇車位波子拍不到

回覆 引用 TOP

暴動望落去就睇到
唔使睇電視
淨係慳電費最襟計

回覆 引用 TOP

坐火車返工時間可以等幾架先上到,都係正嘅體會

回覆 引用 TOP

點都兩房,排名最後好運,尾二偉華。

人生匆匆幾十年,最好能先苦後甜。
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]