• 瀏覽: 38,615
  • 回覆: 273
  • 追帖: 3
係人都知飯民係地產商既人,所有增加工地供應既建議都係會BAN
好似85000,明日大魚,填海郊區,收地。。。都係BAN
反而如果建制揸旗,樓市就未必咁樂觀,佢地成日唱要增加土地供應。。。。

你老味對於我呢D無樓既,就真係又見唔到車尾燈

如果只從樓價方面睇係岩。

今次地產商勝利
但唔代理人民會幸福,基層只會更難過

長遠香港會因為佢哋而pk,黑衣人申請攬炒成功。
攬炒後,黑衣人及基層就是最大的受害者。

回覆 引用 TOP

福利加,基層購買增加 。樓減少增加,樓市gogogo! 根本冇得輸

人生唔係淨係得樓架嘛。

睇多4至5年咪知囉,最重要是黑衣肯收手,香港咪和平囉。

引用:
原帖由 simon_mme 於 2019-11-25 05:51 PM 發表

人生唔係淨係得樓架嘛。
認同,我係有兩層樓既人,其實我真係唔介意因為增加供應而樓價跌,最緊要大家長遠係和平同埋少啲民怨。
但我真係唔明點解仲要投民主派,佢地根本只係會透過增加貧富懸殊而增加民怨導致社會分裂,美國佬最識玩呢套。
樓價無得救啦,只能繼續向上,而好多基層只能活於民怨下

犯民做莊,建議你們🈶咁遠走咁遠,一群烏合之眾,口水😋巴唄,做事廢柴。睇下台灣啦!為政治而生存,普羅大眾只有過窮生活

泛民就係靠製造社會矛盾而上位。
增加土地供應對佢哋來講係不利。
今次班曱甴仔俾人賣豬仔之餘仲要幫手數錢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 巴士含情的榴槤 於 2019-11-25 06:01 PM 發表

犯民做莊,建議你們🈶咁遠走咁遠,一群烏合之眾,口水😋巴唄,做事廢柴。睇下台灣啦!為政治而生存,普羅大眾只有過窮生活
你睇下台北而家D樓價先啦,貴到痴線

引用:
原帖由 荃灣狼人 於 2019-11-25 06:07 PM 發表

不要忘記,台灣在中共眼中並未解放,如今香港回歸中國都已經23年,到頭來還是人心向背,換作你做領導人,你會怎麼做,繼續唱一國兩制台灣方案,咁🈚可能啦!準備多10年,軍隊夠強大了,自然武統,🈚其他方案🉑行。

引用:
原帖由 荃灣狼人 於 2019-11-25 06:07 PM 發表

所以話,有錢都千萬別移民去台灣,否則必後悔。

佢要立即上訴要求封票,派人重新覆檢!因為各票站中均有黃屍曱甴公務員(我大哥老婆便是其中),昨日去票站做工作人員,曾有用卑鄙手段把建制候選人的票,數計去反對派那面,至現時已有二名建制輸了的候選人上訴,在覆檢後反輸為贏,仲出現到多返成千票和多返6百票!班冚家鏟好撚卑鄙㗎,乜都做得出!

【即時】(03:31) 在深水埗「南昌中」選區,經歷過第一輪點票結果後,爭取連任的民建聯劉佩玉取得1,500票,而人稱「深水埗二妹」的民主派林倩同則取得1,501票,二妹以一票之差擊敗劉佩玉。其後劉佩玉要求重新點票,覆核問題選票後,最終的投票結果為劉佩玉以1,640票,擊敗獲1,538票的林倩同。

其實真係唔重點票? 點可能會由1500變1640,太多黃曱甴公務員

ICAC 好做嘢咯喎

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]