列印

[突發] 特朗普已經承認為中美貿易戰放棄香港發生既事...

本主題由 yugo135 於 2019-11-23 11:22 AM 關閉

[突發] 特朗普已經承認為中美貿易戰放棄香港發生既事... E-mail 此主題給朋友

修例風波︰特朗普促習近平勿派兵到港

香港反修例風波愈演愈烈,外界關注美國總統特朗普,會否簽署已在參眾兩院通過的《香港人權與民主法案》(下稱法案)。特朗普周五(22日)受訪時指,未有直接回應會否簽署法案,但稱自己曾警告中國領導人習近平不要派兵到港。

特朗普接受霍士新聞台節目「Fox & Friends」電話訪問時,被問及會否簽署法案,他態度顯得模棱兩可,未有正面回答,僅稱︰「我們必須與香港同行,但我也與習主席同行。」

特朗普又聲稱,若不是他要求習近平不要破壞貿易談判,香港早已變成「警察國家」,成千上萬的人已被殺死。特朗普之後指自己要求習近平不要讓一百萬中國士兵進駐香港,以免對貿易談判造成影響,他說︰「要不是我,香港在14分鐘內就已被夷平了。」

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/amenews/20191122/bkn-20191122215613578-1122_00972_001.html

熱賣及精選
有一樣野是事實 如果香港唔係被全世界睇住 今次中共必定會大屠殺

引用:
原帖由 NeScAfE_G 於 2019-11-22 11:23 PM 發表
有一樣野是事實 如果香港唔係被全世界睇住 今次中共必定會大屠殺
其實已經殺咗唔少人

引用:
原帖由 YeeQ 於 2019-11-22 11:26 PM 發表

其實已經殺咗唔少人
以中共處理示威遊行手法係派軍隊屠殺 可能會死過百萬人

柒小陣得唔得

低能的美國總統

回覆 引用 TOP

他們不是中國人,就應該用對付外敵的手法!

唔賭期指, 唔買輪, 唔係垃圾我唔要, 專職收買垃圾股!

回覆 引用 TOP

日本仔殺中國人 因為佢認為 你哋唔係自己人
 共產黨殺香港人 因為佢認為 你哋係自己人

hello
成班反中共人士,中晒幻術,幻想當事實,已經失去理智

On99總統現在比美國犯民已完擺上檯,笑屎全世界

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 YeeQ 於 2019-11-22 11:26 PM 發表

其實已經殺咗唔少人
曱甴已經殺咗幾千個警察啊
鳩吹嘛 邊L個唔識

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 NeScAfE_G 於 2019-11-22 11:23 PM 發表
要不是'傷講'是一個還有點儲備的金融自由港
一早就同'身薑''篩臟'一樣下場、若是'尾割'取消埋乜野特別關稅區
就真係等食s...都得啦

引用:
點解咁講?

do unto others
“You will only fail to learn if you do not learn from failing.”
─ Stella Adler, The Art of Acting
引用:

其實已經殺咗唔少人
請問佢地係邊個?

do unto others
“You will only fail to learn if you do not learn from failing.”
─ Stella Adler, The Art of Acting

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]