• 瀏覽: 19,556
  • 回覆: 296
熱賣及精選
引用:
原帖由 rabbit13 於 2019-11-22 08:33 AM 發表

咁喺國內生活/揾食嘅人,我諗,一早有晒心理準備
我從來都覺得馬雲玩個business 玩得好好
可惜可惜
我相信無人會想自己賺到的財富拱手相讓
起碼馬雲已經玩完
被退休
無得走,一世留中國人,仲要成家
再望下主席,一早送哂仚家去外國,裡應外合,走得幾多得幾多,起碼下一代有福享
馬雲?走資?佢一舉一動已經睇住哂,本身咁努力打的江山,咁就送返比中共。。

望下誠哥,個佈局幾咁屈,幾乎啲資產都買哂英國野,公用野都係佢,就算中共向誠哥開刀,佢送哂成個香港資產比佢都不過冰山一角。。

完全係笑住退休

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 井底變態的流彈 於 2019-11-22 08:52 AM 發表

供緊樓可以點?
轉按

引用:
原帖由 井底變態的流彈 於 2019-11-22 09:17 AM 發表

未夠期
將所有現金轉往其它非美資银行。

回覆 引用 TOP

兵荒馬亂 ,人心惶惶,邊個害嘅

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hunter2005 於 2019-11-21 07:38 PM 發表

笑到我
睇下貿易戰就知trump 無咁易罷休
佢話瞓身真係恭喜佢啊,高入低走。。。仲有排坐
啱了,坐下先愛國
為什麼無其他愛國同胞挺我的?我訓身入人民幣了!😢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 路西法基金經理 於 2019-11-22 08:03 AM 發表

雖然係美資行 。花旗係大陸,星洲馬拉等多國都有各國分行。而在不同國家營業都需要遵守當地法則。如果你有幸被花旗凍結資金,比如說你係中國特務曾偷竊美國國家機密咁。你大可先向銀行了解,向不果再向金管局了解。
無必要咁擔心。銀行講緊嘅係信用。 ...
直接提取全部存款,取消户口,將所有款項轉往其它銀行,一勞永逸,往後也不用再擔心。

回覆 引用 TOP

以後見tesla 就打爛佢

引用:
原帖由 chinacoke 於 2019-11-23 09:27 AM 發表

以後見tesla 就打爛佢
仲有唔好買開利冷氣機

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]