• 瀏覽: 31,445
  • 回覆: 382
  • 追帖: 1
大支持樓主

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 加藤玲奈子 於 2019-11-20 08:25 AM 發表

成間書店任睇都無人入去 個個坐係度玩手機。 沒有長進 ,沒有求知精神 經濟又點會好?

大陸人已經滿足了現在生活。 即係到頂

樓主有病,地人等咁車想休息吓。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ho100865 於 2019-11-20 10:12 AM 發表

日日睇住自己個內聯網就講自己有民主自由?
返去你的國講啦,呢度係香港呀!
為什麼軟件市場要被美國一開場就占據?為什麼輿論高地要給美國控制?為什麼不能修起牆等企業足夠強大再開門出去拼?抖音和支付寶微信已經成功了,我們在看看那些被美國成功顏色革命的國家,網絡一直被美國左右,下場如何?共產黨沒有太多言論自己是對的啦,但是發展模式一點錯都沒有!

回覆 引用 TOP

市民中心書城,排隊買書的人非常多

引用:
原帖由 eatsky 於 2019-11-20 05:02 PM 發表

是少年宮先岩。我從前常去見看書的人多。但買的人不算多。我去看過不知幾多次一次都沒買過

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 eatsky 於 2019-11-20 05:02 PM 發表

西西弗成日好多人呀~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 On救版煮真可怕 於 2019-11-20 04:42 PM 發表

而係普羅大眾極易被洗腦民主會攪出大頭佛,要攪民主就要在保證不出問題嘅條件包括一個適當嘅投票設計(呢個唔係必要)等...
你指意一個共產極權政權會給你民主?天大的笑話,點樣選出漢奸出黎我想問下?宜家選左個咩特首出黎?搞到香港宜家點?有目共睹,我靜係知道不是一個民選出黎的特首就代表不了大部分香港人的聲音,事實如此 ...
共產政權點解唔畀你民主?梁振英嗰個普選方案就係民選民主啦,係你唔承認啫。美國佬9係兩黨自己選完再畀你二選一,而且仲係州代表選票制,唔通又唔係民主?英國9係執政黨黨魁自動變首相,同共產主席變相國家主席一個意思,唔通英國又冇民主?

嚴禁任何宣傳, 再犯禁訪.

總版規
[一] 嚴禁宣傳,連結其他論壇/討論區或商業網頁
所有相同性質之綜合論壇或討論區均嚴禁宣傳。
不論在頭像,簽名檔,文章或短消息中,用任何形式的傳播來指示其他途徑;以顯示途徑指示/暗示會員可獲得其他途徑接觸別的論壇;蓄意張貼被過濾網頁,或未經網主同意的廣告或牟利網頁都屬犯規。

犯上述之版規者會被即時禁訪而不作任何通知。
本論壇管理員有權拒絕或制止任何網站連結,如被警告後再犯,等同廣告/宣傳論壇處理。

回覆 引用 TOP

樓豬你由小到大有冇CHECK過IQ?

引用:
原帖由 On救版煮真可怕 於 2019-11-20 04:42 PM 發表

而係普羅大眾極易被洗腦民主會攪出大頭佛,要攪民主就要在保證不出問題嘅條件包括一個適當嘅投票設計(呢個唔係必要)等...
你指意一個共產極權政權會給你民主?天大的笑話,點樣選出漢奸出黎我想問下?宜家選左個咩特首出黎?搞到香港宜家點?有目共睹,我靜係知道不是一個民選出黎的特首就代表不了大部分香港人的聲音,事實如此 ...
香港咁洗腦法如果選個黎蘋果AV仁出嚟咪就係漢奸囉,

嚴禁任何宣傳, 再犯禁訪.

總版規
[一] 嚴禁宣傳,連結其他論壇/討論區或商業網頁
所有相同性質之綜合論壇或討論區均嚴禁宣傳。
不論在頭像,簽名檔,文章或短消息中,用任何形式的傳播來指示其他途徑;以顯示途徑指示/暗示會員可獲得其他途徑接觸別的論壇;蓄意張貼被過濾網頁,或未經網主同意的廣告或牟利網頁都屬犯規。

犯上述之版規者會被即時禁訪而不作任何通知。
本論壇管理員有權拒絕或制止任何網站連結,如被警告後再犯,等同廣告/宣傳論壇處理。

回覆 引用 TOP

又作文,在車站等車就說在書店。日本狗快D走

回覆 引用 TOP

我無估錯呢間應該係火車站書店,外面當然坐滿人等車,你試下去大商埸d書店,完全兩回事!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]