• 瀏覽: 22,176
  • 回覆: 104
  • 追帖: 3
引用:
原帖由 ck360913 於 2019-11-18 10:26 AM 發表

自住首要不是交通, 而係環境安全, 一圖睇晒TG密度, 買樓要小心.
p.s. 由於幅圖只去到15/11, 近幾日尖中至尖東已過千粒, 應該最濃.
廢話,無車到睇下邊個住。
想製造恐慌!
麻煩比證據證明催淚煙殘留時間 (暴動完後可以清洗掉),仲有二噁英的產生數量,之後再講邊度最適宜居住。
(相信以空氣污染來看,香港應該無咩人可以住,香港的懸浮粒子量、二氣
氧化硫都好高)

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 ck360913 於 2019-11-18 10:26 AM 發表

自住首要不是交通, 而係環境安全, 一圖睇晒TG密度, 買樓要小心.
p.s. 由於幅圖只去到15/11, 近幾日尖中至尖東已過千粒, 應該最濃.
乜都係Tg數,你唔講下暴徒啲氣油彈燃燒既有毒氣體?

回覆 引用 TOP

引用:

有無曱甴分佈圖?

回覆 引用 TOP

燒太燒膠燒水碼,的二惡應比tg多唔知幾多倍。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 遁地盒仔 於 2019-11-18 11:07 AM 發表

本末倒置,你無人暴動咪唔洗使用武力,仲想扮受害者?吊你老味
agree~~
呢家 d 人真係好易諗 y

回覆 引用 TOP

依家要遠離TG毒性

On99

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hkdean 於 2019-11-18 10:41 AM 發表

深井簡直係天堂
係趁低吸納
無人想攪, 交通不便 , 閃人困難 。確實自住好地方 。

回覆 引用 TOP

有曱甴先會用殺蟲水

回覆 引用 TOP

唔會成日暴動呀?
長住都係要睇返交通

回覆 引用 TOP

咁應該推介離島三寶 - 坪洲、南丫、長洲?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 peterpan0003 於 2019-11-18 10:01 PM 發表

燒太燒膠燒水碼,的二惡應比tg多唔知幾多倍。
有冇常識...

塑膠主要成份係PVC先會出dioxin (二惡)
以現時嘅塑膠最主要係得PP同PE,呢兩種係一定唔會出dioxin

二噁英死物唻架咋,咁都驚?
無自由,毋寧死呀

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 麥當勞嬸嬸之家 於 2019-11-19 10:22 AM 發表

有冇常識...

塑膠主要成份係PVC先會出dioxin (二惡)
以現時嘅塑膠最主要係得PP同PE,呢兩種係一定唔會出dioxin
佢可能覺得膠就是PVC, 因為大陸常用PVC, 而香港跟歐盟是禁用PVC.
至於好多人真冇常識, 就算有PVC, 都要400度以上先可以出到dioxin, 係空擴地方燒, 有200度都難啦

##########################
####  謝絕伸手黨      ####
####  鄙視以第三方軟件   ####
####  扮作有料嘅綱絡騙棍  ####
##########################
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]