• 瀏覽: 24,728
  • 回覆: 296
  • 追帖: 4
最大分別係份糧真係齋儲
包食包住唔在講
好多工種仲有枱底果份糧

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 domug 於 2019-11-17 10:51 AM 發表

唔係本土想返就可以返,人地都唔會真金白銀請廢物。
呢班本土又唔係人才,

重話唔定隨時請到D暴徒入去,就唔得死來煩。
外行暗地已經將香港大專學府
例入不請黑名單

引用:
原帖由 加藤玲奈子 於 2019-11-17 10:26 AM 發表

大城市 南京 講完

包食,包住,有年終獎,出人仔,等於香港賓妹,應該係香港黎講1皮野人工既生活,算係咁。同埋北上得,都唔會做呢類型工作,一定係工資有一定吸引力先有誘因上去,等於你住新界,都唔會山長水遠走去機場做掃地掛。

香港學生只可以做服務員

其實大陸打工褔利很多都好好,包食包住,政府福利好好,香港比萬五一個月你,比完租金伙食水電還要交稅,之後可以有幾多剩?

而且大陸消費物價比香港平,唔太要求的話幾蚊已經可以食飽一餐。

你聽啲高官講癈話啦

回覆 引用 TOP

咁嘅人工係大陸住,唔偷呃x騙的確好難生存,物價比香港還貴。

羅呢點最普通最平凡的人工待遇比,仲有無點出息,有能力的人就算世界幾惡劣,都係有能力去改變,你如果只係識得洗碗,咁,係香港洗,或者大陸洗都一樣,機會只會留比努力有能力的人,你人生定位自己就係一個服務員,咁,都無所謂啦,當地賺錢當地消費也可以過一世

引用:
原帖由 香港滅亡靠曱甴 於 2019-11-17 11:10 AM 發表

香港學生只可以做服務員
佢地受得氣先講啦。

回覆 引用 TOP

香港青年的人生定位,就係咁無出息,羅呢點小食店的服務員人工出來比較,叻極都有限,唔通你們上去就個個想做服務員?讀咁多書,就係為了在香港或者大陸做服務員?閒閒啲,做一間酒店管理經理,問下人,?人工幾多?書、真係讀到香港人,癡左線

奴隸係好鍾意返工。

香港人應該繼續留喺香港,祝支持暴徒嘅香港人,年年有革命

做得記者無個好人,砌生豬肉誤導市民

回覆 引用 TOP

我去過一次南京咁大把。去過江南2次。樓主我支持你。我算是你的粉絲。哈。但南京我只是很耐之前去過一次咁大把。當年2蚊一大碗麵。我在深圳時接觸江南女仔比接觸江南地區多許多。我文職有江南女仔。我朋友大陸妹都是江南的女仔

回覆 引用 TOP

狗警陽萎聰呢埋左係邊?對住冇鎗冇炮嘅暴徒都咁冇撚用,面對真正恐怖份子你全家死撚晒喇,吊你老母祖宗十八代,等夠鐘就去美國做狗?所以而家拖得就拖,驚美國佬唔撚比你入境呀?有冇人識呢條狗警?吊醒佢啦

引用:
原帖由 加藤玲奈子 於 2019-11-17 10:26 AM 發表

大城市 南京 講完

包食包住包社保,五天工作,每天8小時。
大部份重係外來勞工,明白未。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]