列印

[其他] 中產資金苦無出路, 樓巿無平貨唯有諗諗其他

中產資金苦無出路, 樓巿無平貨唯有諗諗其他 E-mail 此主題給朋友

月入約十二萬, 因手上幾個物業已供斷, 心思思想增持, 但真係無平貨. 周圍業主持貨能力遠比想像中強, 特別係位置好既, 有些叫價比年頭仲要高.

其實香港的資金出路很少, 買黎買去都係股票, 債券, 基金, 黃金同資產.

境外投資又麻煩, 資金苦無出路, 唔通真係要換人仔做定價或者買大灣區樓?

熱賣及精選
我都係
買樓收租長玩長有

引用:
原帖由 玩淡俠 於 2019-11-16 11:08 PM 發表
我都係
買樓收租長玩長有
我都收緊租, 而且穩定工作, 升跌我都冇乜感覺. 只係每年交十幾萬薪俸稅, 仲要交三萬幾物業稅, 諗落都幾ON居

係時候諗下買外地樓啦,起碼有咩事可以移民話走就走

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bravelove 於 2019-11-16 11:07 PM 發表
月入約十二萬, 因手上幾個物業已供斷, 心思思想增持, 但真係無平貨. 周圍業主持貨能力遠比想像中強, 特別係位置好既, 有些叫價比年頭仲要高.

其實香港的資金出路很少, 買黎買去都係股票, 債券, 基金, 黃金同資產.

境外投資又麻煩, 資金苦無出路, 唔通真係要換人仔做定價或者買大灣區樓?  ...
搞移民啦

引用:
原帖由 bravelove 於 2019-11-16 11:07 PM 發表

境外投資又麻煩, 資金苦無出路, 唔通真係要換人仔做定價或者買大灣區樓?  ...
好多一樣供斷,好難執平貨

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bravelove 於 16/11/2019 23:07 發表

境外投資又麻煩, 資金苦無出路, 唔通真係要換人仔做定價或者買大灣區樓?  ...
靜待時機。

回覆 引用 TOP

取消BSD DSD

回覆 引用 TOP

大灣啦梗係
要信國家發展

回覆 引用 TOP

引用:

包個女明星玩吓。
如果係女,包個男明星。

香港乜資金管制都冇,作出投資渠道都叫少? 真係吾多明..

回覆 引用 TOP

如果夠,可買美債基金,或對充基金。分攤風險!

引用:
原帖由 bravelove 於 2019-11-16 23:07 發表

大陆快要推出区块连威技术基础的离岸货币

回覆 引用 TOP

樓主係公務員,一個人人工12萬一個月都係高層黎wo

玩美股,外國買樓,不會買港樓..

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]