• 瀏覽: 13,074
  • 回覆: 238
  • 追帖: 13
終於簽了約,交齊所有文件俾銀行,等待銀行批按揭🤩🤩

熱賣及精選
恭喜。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 喜鼠聚寶 於 2019-11-15 02:16 PM 發表
Ching,買了金灣那個樓

引用:
原帖由 車站雀躍的救星 於 2019-11-15 02:36 PM 發表

Ching,買了金灣那個樓
天慶 晉海岸

引用:
原帖由 喜鼠聚寶 於 2019-11-15 02:45 PM 發表

天慶 晉海岸
請問幾$一方,何時收楼呀

引用:
原帖由 車站雀躍的救星 於 2019-11-15 03:01 PM 發表

請問幾$一方,何時收楼呀
18000左右,等銀行批左貸款就可收樓

引用:
原帖由 喜鼠聚寶 於 2019-11-15 03:09 PM 發表

18000左右,等銀行批左貸款就可收樓
恭喜。帶裝修還是毛坯呀

引用:
原帖由 喜鼠聚寶 於 2019-11-15 02:16 PM 發表
恭喜

引用:
原帖由 車站雀躍的救星 於 2019-11-15 03:11 PM 發表

恭喜。帶裝修還是毛坯呀
帶裝修的,還送廚房爐具😋

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jcheung29 於 2019-11-15 03:24 PM 發表

恭喜
多謝師姐🤩

回覆 引用 TOP

引用:
恭喜樓主

回覆 引用 TOP

樓主識揀,斗門價錢買金灣,呢個盤食野買餸交通都方便。可唔以分享下睇左咩野盤,點解最後揀這個盤?港人上去做按揭容不容易,發展商可以有幾長成交期?另外,珠海通常買華發時代保利世榮佳兆業,這個發展商少聽到,樓盤質素如何?對不起,太多野想知。

回覆 引用 TOP

樓主,這個是否二手盤?港人買二手盤手續會否較麻煩,要滿五唯一?

本身我睇果幾個盤都係斗門,因為我預算嘅金額只買到斗門,睇左斗門2個時代盤,其實兩個都算吸引,無論價錢同景觀,唯一唔好的就真係斗門唔似大城市,似小城鎮多啲,屋企人唔多中意。斗門同金灣其實就格住一條橋,一過左條橋就到金灣,你會見到情侶路,同埋果邊賣緊幾萬1平嘅海景小區,成個城市感覺出曬黎,呢個係我第一次去金灣嘅感覺 。至於買呢個盤,我就係睇住荷包做人啦,咁嘅價錢,仲要現樓,所以落訂。我去睇現樓,睇完覺得景觀算係最好嘅單位就要左。按揭係售樓部職員同我去攪,只要帶齊佢要求嘅文件,就可以去佢合作嘅銀行攪按揭,而家審批緊,唔知易唔易,聽個職員講就話銀行好中意借錢俾我地😅😅

引用:
原帖由 籠中粗野的工人 於 2019-11-15 04:42 PM 發表
樓主,這個是否二手盤?港人買二手盤手續會否較麻煩,要滿五唯一?
呢個一手盤黎的,不過佢就係2017年已經賣架啦,而家賣剩一啲單位,大多數都係低層景觀唔太好嘅同90平以上嘅單位,本身我睇中係佢80幾平嘅單位,已經賣曬,屋企人睇完呢個90幾平單位又覺得幾好先買,岩岩過左90平,交稅又多左😅

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]