• 瀏覽: 32,760
  • 回覆: 221
  • 追帖: 3
引用:
原帖由 yeppycen 於 2019-11-14 10:45 AM 發表

自住俾屋企人退休 但呢個時勢 局勢不穩 個政府又廢 都唔知買唔買好
當然買啦!!
香港係世界維一就算戰亂樓價都會升既地方!!

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 專克賭場 於 2019-11-15 10:30 AM 發表

買咩呀? 又唔係平. 難道你睇到未來3年, 會每年升5-10%既機會嗎?
交租<3%, 低風險, 唔使交銀行利息﹑稅. 樓價跌10%, 你儲2年錢先填到.
穩住份工最緊要. ...
對,交租嘅先可以「穩住份工」,買左樓反而會「即時失業」!
租一世最安全!👍🏻👍🏻👍🏻

引用:
原帖由 義工租21世 於 2019-11-15 10:43 AM 發表

對,交租嘅先可以「穩住份工」,買左樓反而會「即時失業」!
租一世最安全!👍🏻👍🏻👍🏻
近來香港經濟差又係真,暫時仲頂到,唔知幾時真係崩盤。。。
如果真係發生嚴重衰退,買左樓呢關唔易過。租樓嘅人失業仲過到。

引用:
原帖由 專克賭場 於 2019-11-15 10:48 AM 發表

近來香港經濟差又係真,暫時仲頂到,唔知幾時真係崩盤。。。
如果真係發生嚴重衰退,買左樓呢關唔易過。租樓嘅人失業仲過到。
所以支持租樓,一世安全

引用:
原帖由 義工租21世 於 2019-11-15 10:51 AM 發表

所以支持租樓,一世安全
個價回番一至兩成就話買姐,宜加歷史新高不過香港樓唔跌得多就真

回覆 引用 TOP

反大灣區買,香港玩完

引用:
原帖由 地獄熊仔餅 於 2019-11-14 07:36 PM 發表

真係唔好買,拎錢去移民去個開心快樂的地方
移民之後如何賺到生活費,食積蓄,你有幾多?有冇計過賣左層樓d錢夠生活幾耐,除非你識通渠或做其他厭惡性工作,又或者有特殊技能,否則你唔好去。退休移民另計。

回覆 引用 TOP

平番晒

持謬論,棄真理,可憐 ! 可笑 ! 膠字一個;
有理論,冇實踐,可有!可無!垃圾一籮 。
http://uturn-uturn2.blogspot.com/

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 小朋友JJ 於 2019-11-15 11:25 AM 發表

反大灣區買,香港玩完
香港未至於玩完,暴亂同戰爭唔同,香港背靠中央政府,未驚過。

回覆 引用 TOP

睇定啲先啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yeppycen 於 2019-11-14 10:45 AM 發表

自住俾屋企人退休 但呢個時勢 局勢不穩 個政府又廢 都唔知買唔買好
香港人對樓房的熱情是不會減退的,看準入市時機便可以。

回覆 引用 TOP

引用:

仲係香港住?

蝦王話你知:你好掂!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 uturn2 於 2019-11-14 12:01 PM 發表

搵香港錢,賣咗個車位,買個80坪。生活在大灣區。
最重要是下一代教育, 拒絕教渣洗腦
香港層樓賣了,89平,買埋車位,報到

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 小窮鬼 於 2019-11-14 06:18 PM 發表

?工程進行中🤭
過到冬咩

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 墮皮香蕉人 於 2019-11-14 05:58 PM 發表

有能力就好買定了
不要期望樓市會跌
樓價不是會跌 是賣不出

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]