• 瀏覽: 33,111
  • 回覆: 221
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 yeppycen 於 14-11-2019 10:45 AM 發表

自住俾屋企人退休 但呢個時勢 局勢不穩 個政府又廢 都唔知買唔買好
歷史不斷重演,貴時買唔起,跌時唔敢買!只有不停問,不停打J!跟住就如果...😹

熱賣及精選
2047 回望今日才知道如此小事一樁

回覆 引用 TOP

賣樓就要快

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 icantstop 於 2019-11-14 10:21 PM 發表

歷史不斷重演,貴時買唔起,跌時唔敢買!只有不停問,不停打J!跟住就如果...😹
現在好平
還在貴价中
超出普通打工仔入息
跌只是微跌
都未入肉
什麼歷史重演

大吹
大作

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mahofai09 於 2019-11-14 09:38 PM 發表

你唔需要驚樓市跌 因為地產商同政府係會托住 (睇佢呢半年暴動都係跌5%都冇)
你要驚就驚冇左份工好過
若基礎因素受到嚴重衝擊的話,誰都托不住!

免責聲明:
請看本帖“價值投資,悶股也收成” 第一頁 #1
http://finance.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=24709372&extra=&page=1

回覆 引用 TOP

梗係唔買住啦,遲啲先

回覆 引用 TOP

自住無問題,快的買!

引用:
原帖由 yeppycen 於 2019-11-14 10:45 AM 發表

自住俾屋企人退休 但呢個時勢 局勢不穩 個政府又廢 都唔知買唔買好
除非走,咁就唔買
依家係最佳鋤價機會

引用:
原帖由 yeppycen 於 2019-11-14 10:45 AM 發表

現在買樓?除非你中了六合彩或老豆有金山,否則找死。

經過今次暴亂香港元氣大傷,有$既都移民啦仲買樓

有咁多曱甴,仲有幾十年亂⋯唔係咁睇好樓市,留一套自住,乘依家樓市仲有價,勿揸太多係手穩陣!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 288328832883 於 2019-11-14 08:32 PM 發表

可惜樓市無跌10-15%
好快跌⋯大家都死撐緊!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 leetinsee 於 2019-11-14 09:44 PM 發表

🔥🔥一般市民心聲🔥🔥

真係唸返轉頭都覺得荒撚謬,本來香港都好自由鐘意講乜七都得,但係無端端有班柒頭話驚第日冇自由(記住,係驚架咋,未必會發生架)所以要出黎搞事,wtf(即係我係咪都可以因為感覺到feel到你第日有機會可能會殺我,所以我一鳩殺撚咗你先,真係預防勝於治療)😨

出街攞部電話出黎望下,都驚俾人話你影鳩佢地相打爆你個頭(佢地有病,有被害妄想症)我得撚閒影你咩吊那星,你以為自己真係天使呀, ...
講得好⋯曱甴強奸人仲怪人哋生啲太靚,打死人怨人哋阻住佢施暴⋯曱甴思維,難溶於世!

回覆 引用 TOP

港樓必升

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]