• 瀏覽: 28,138
  • 回覆: 95
  • 追帖: 5
我始終認為,自由社會,有求必有供,無人迫你買。

有無發現...
人一黃, 善良變瘋狂
人一黃, 溫柔變粗暴
人一黃, 愛心變咀咒

回覆 引用 TOP

人道危機

回覆 引用 TOP

On9,禁都買呢D單位

回覆 引用 TOP

如果佢將上閣樓條樓梯改成滑梯 (上去就用垂直爬梯)

又或者加條好似消防果種攬住垂直落的柱,就仲正

支持警察嚴正執法!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 光明與黑暗 於 2019-11-14 07:56 AM 發表

我從不否認中共一直對香港高度控制,但係曾蔭權嗰幾年就非常之「天下太平」

因為佢同香港嘅幾大地產家族十分之合作

其實我一直都想嘗試解釋最近幾年點解香港會咁亂。當中涉及到中共權力鬥爭同埋香港嘅既得利益者。 ...
係啊咁多權鬥
之前釘書健失蹤都係因為權鬥

引用:
原帖由 十二子 於 2019-11-14 08:53 AM 發表

香港政府富人根本當香港人係飬狗,隨時可以放棄殺害。用150,甚至ai 控制低下階層。

有得揀有能力當然唔想住咁細,但有起住屋需要上黎,真係一個願打一個願捱

一個打唔開的鎖,一條未琢磨的匙

回覆 引用 TOP

當個單位升 一個double 嘅時候你就吾會介意

回覆 引用 TOP

Rubbish

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 光明與黑暗 於 2019-11-14 07:55 AM 發表

政法委更引述網民的評論指,「把李家的樓盤打折賣給『未來的主人翁』,這才是真正為香港好」,並認為修訂《逃犯條例》風波根源之一就是高樓價。政法委批評各種利益集團打著「保護環境」及「擔心政府財政」等旗號,反對政府增加土地供應的方案,其實就是想維持香港的高房價,「喊著最高尚的口號,來掩蓋自己損人利己的目的」,而維持香港樓價高企對何人有利,「答案或許並不難猜」。

政法委在文末稱,「不知和『李首富』(李 ...
X哥呢招明日大魚令地主反台

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 井底紅色烈女 於 2019-11-13 10:46 PM 發表

只係有裝修既床位
香港人住到好折墮

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 andysan4 於 2019-11-14 11:00 AM 發表

10508675 10508676 10508677 10508678 10508679 10508680 10508681 10508682 10508683 10508684
有無攪錯, 比佢爭取到

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 op42 於 2019-11-14 09:16 AM 發表

四百萬4人住何文田半新樓仲唔係窮人恩物?
不過如果唔係小朋友校網就唔好住何文田吧
村屋好難比,呢兩日3個鐘都出唔到市區,4個人嘅交通時間都係成本來 ...
湯房吾係恩物係乜

回覆 引用 TOP

真係悲哀

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]