列印

[樓宇按揭] 好想買樓但沒有首期

好想買樓但沒有首期 E-mail 此主題給朋友

大家好,小弟是自僱人士,有間無限公司判緊建築工程已有5年多,月薪定自己$10萬,每月有供自願性MPF$3,000,黎緊稅單到要交$25萬稅,現在見實施左不過$1000萬樓做八成按,想問我想買全新樓可以按埋果兩成嗎?沒有首期但我知自己入息可以供得到,點做好呢

熱賣及精選
同發展商借

引用:
原帖由 cleverppl 於 2019-11-6 09:44 PM 發表
同發展商借
真的可以?

引用:
原帖由 半夜野性的裙 於 2019-11-6 09:45 PM 發表

真的可以?
一定得  有d內地發展商超手鬆  基本上包借

引用:
原帖由 cleverppl 於 2019-11-6 09:46 PM 發表

一定得  有d內地發展商超手鬆  基本上包借
例如:恒大珺瓏灣?

引用:
原帖由 半夜野性的裙 於 2019-11-6 09:49 PM 發表

例如:恒大珺瓏灣?
係  呢個實得  但貴同辟自己考慮

買之前記得問清楚  不過你收入咁高  一定無問題  佢跟足大陸慣性  你自制流水佢都接受

引用:
原帖由 cleverppl 於 2019-11-6 09:50 PM 發表

係  呢個實得  但貴同辟自己考慮
其實現在留意緊呢幾日最hit既:山水盈,珺瓏灣,上源尾水都考慮

引用:
原帖由 半夜野性的裙 於 2019-11-6 09:52 PM 發表

其實現在留意緊呢幾日最hit既:山水盈,珺瓏灣,上源尾水都考慮
你唔介意辟既話  呢d真係好選擇   山清水秀  呢d先係住宅

引用:
原帖由 cleverppl 於 2019-11-6 09:51 PM 發表
買之前記得問清楚  不過你收入咁高  一定無問題  佢跟足大陸慣性  你自制流水佢都接受
師兄你都好清楚喎,如果係咁我咪要專揀大陸發展商既樓囉

回覆 引用 TOP

你可以周圍問下呀   又唔使錢既 當參觀   
利申: 我買左烏溪沙泓碧同 恒大 珺瓏灣   都係鐘意低密度空氣好   不過版上好多人係咁踩😂   我就唔理  自己住 自己感覺  唔信人   
如果可以  買之前建議你到現場睇下

引用:
原帖由 cleverppl 於 2019-11-6 09:58 PM 發表
你可以周圍問下呀   又唔使錢既 當參觀   
利申: 我買左烏溪沙泓碧同 恒大 珺瓏灣   都係鐘意低密度空氣好   不過版上好多人係咁踩😂   我就唔理  自己住 自己感覺  唔信人   
如果可以  買之前建議你到現場睇下 ...
我第一次買,都係自住,我都想買九龍站,但係要量力而為,多謝師兄比左咁多意見我

引用:
原帖由 半夜野性的裙 於 2019-11-6 10:00 PM 發表

我第一次買,都係自住,我都想買九龍站,但係要量力而為,多謝師兄比左咁多意見我
第一次買  可能會唔知   記得要同aa R多d回佣  好多新手唔知有呢樣野  俾aa昆

引用:
原帖由 cleverppl 於 2019-11-6 09:53 PM 發表

你唔介意辟既話  呢d真係好選擇   山清水秀  呢d先係住宅
其實我第一目標係山水盈,夠大尺價夠平,我本身係天水圍人

引用:
原帖由 cleverppl 於 2019-11-6 10:02 PM 發表

第一次買  可能會唔知   記得要同aa R多d回佣  好多新手唔知有呢樣野  俾aa昆
竟然係咁,多謝感激你呀師兄,我一定記住要R

回覆 引用 TOP

47 1234
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]