• 瀏覽: 5,884
  • 回覆: 46
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 半夜野性的裙 於 2019-11-6 10:49 PM 發表

當真,睇到好多網友都係咁講
我08年睇到而家😂 當年有地方住  所以無諗過買樓

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 cleverppl 於 2019-11-6 10:13 PM 發表

其實唔會慢好多

落黃金海岸既話 5分鐘內,有商舖
呢個位唔係屯門市中心喎?
市中心係屯門站附近先係

回覆 引用 TOP

今日新聞,話獅子銀行出左新按揭指示,問清楚銀行先去馬

回覆 引用 TOP

月薪十萬但一球首期都無?銀行點信你,肯定你搵十萬使十萬零一蚊既人!我係銀行都唔會借比你啦!高風險

小心!回覆我的留言好易會有BB

回覆 引用 TOP

一年交幾十萬稅的人要上香討問D on9問題

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 半夜野性的裙 於 2019-11-6 09:41 PM 發表
大家好,小弟是自僱人士,有間無限公司判緊建築工程已有5年多,月薪定自己$10萬,每月有供自願性MPF$3,000,黎緊稅單到要交$25萬稅,現在見實施左不過$1000萬樓做八成按,想問我想買全新樓可以按埋果兩成嗎?沒有首期但我知自己入息可以供得到,點做好呢 ...
借囉!!
宜家周不時有人打電話,問你借唔借錢架!!

回覆 引用 TOP

臭A自問自答

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 notsoserious 於 2019-11-7 11:41 AM 發表

你自住在那裡?
烏溪沙

引用:
原帖由 cleverppl 於 2019-11-6 10:02 PM 發表

第一次買  可能會唔知   記得要同aa R多d回佣  好多新手唔知有呢樣野  俾aa昆
點R呀?留名學野🙏

引用:
原帖由 喜鼠聚寶 於 2019-11-7 12:22 PM 發表

點R呀?留名學野🙏
我無技巧  1人1半  無可能唔得  有能力既聽聞有人r到8成

回覆 引用 TOP

香港買樓艱難

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cleverppl 於 2019-11-7 11:44 AM 發表

烏溪沙
咁又唔使講到九龍站。因為佢根本唔值,除非你中環返工,咁就港鐵一定快過揸車。
你又唔係急需要急買。心儀市區就慢慢睇。
不防考慮埋買樓可以係一個家庭嘅事。你揸車返工,咁你老婆點?小朋友返學又點?(校網)

引用:
原帖由 zakie 於 2019-11-8 09:07 PM 發表

咁又唔使講到九龍站。因為佢根本唔值,除非你中環返工,咁就港鐵一定快過揸車。
你又唔係急需要急買。心儀市區就慢慢睇。
不防考慮埋買樓可以係一個家庭嘅事。你揸車返工,咁你老婆點?小朋友返學又點?(校網) ...
時間(交通)就是金錢。但金錢買唔到交通,繁忙時間揸車都塞死人。冇時間就冇精神,影響心情生活

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]