列印

[其他] 大灣區16項新優惠,包括港人置業

引用:
原帖由 香港貧友 於 2019-11-6 22:01 發表

有同感,

大陸可能都見到特區堅離地官員,

無咨詢往來中港嘅港人要乜,

小弟最希望,

1,高鐵月票和減價,

2,香港人可伸請廣州深圳公屋,

3,香港人可簡便流程,購買大灣區社保醫保,

4,派駐港部隊,保護中資商店,既然唔夠警力 ...
咁廣州深圳人可唔可以申請香港公屋先?
政策係雙向,否則咁只係搵其他城市笨

熱賣及精選
咁喺深圳已經有一個單位嘅話仲可唔可以喺深圳再買多一個單位

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lammankane 於 2019-11-7 06:28 PM 發表

我都買左公寓,大部分與你相同,只係我入市價較高,同埋公寓係有一定問題,例如,其他大陸業主有意無意都只想出租,變酒店,出入人士較複雜
其實住宅一樣可以當酒店出發租,之前睇某大住宅盤,每座都有最少2間出租公司掛晒招牌包租

哪几个城市?

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2019-11-7 07:57 PM 發表

咁廣州深圳人可唔可以申請香港公屋先?
政策係雙向,否則咁只係搵其他城市笨
回歸至今,

150萬內地人來港,

部分有伸領香港福利,

居粵港人 50萬,

大部分以前無政策伸領大陸福利

引用:
原帖由 討論用戶2 於 2019-11-7 08:06 PM 發表
哪几个城市?
广州、深圳、珠海、东莞、中山、江门、佛山、惠州、肇庆

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 前晚性感的老闆 於 2019-11-7 08:03 PM 發表

其實住宅一樣可以當酒店出發租,之前睇某大住宅盤,每座都有最少2間出租公司掛晒招牌包租
你咁講係基於無皇法,正常黎講,住宅自由出租,公寓係合法進行商業用途

IMG src="http://www.xboxlc.com/cards/sig/graw/manman0207.jpg">

回覆 引用 TOP

空洞無物

回覆 引用 TOP

吸水大法

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 happy_ice 於 2019-11-7 07:51 PM 發表
想搵傻仔接火棒就係真
一个愿打一个愿捱啫,你估好恨你过嚟买啊,好D嘅楼盘放出嚟即时就冇晒,你又真係唔恨得咁多嘅,你买得起嘅先至算啦!叻仔!

回覆 引用 TOP

谢谢啦,回乡下买楼

回覆 引用 TOP

加多個優惠:如果工程爛尾,地方政府保證業主可以攞番所有費用。

回覆 引用 TOP

跟肥妈一齐北上买楼gogogo

回覆 引用 TOP

優惠到內地人都很妒忌。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 大贏家炒樓 於 2019-11-6 09:38 PM 發表
小恩小惠

大橋、高鐵 通通未放開

16項on9 政策! 好心接埋咪出黎獻世啦
小恩小惠原來你係有米佬,咁一定满足唔到你
有點似南亞話俾幾千蚊佢用,俾咁小係侮傉佢一L樣

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]