• 瀏覽: 25,877
  • 回覆: 226
  • 追帖: 22
大陸樓爆煲,當然要輸出產能

回覆 引用 TOP

熱賣及精選

回覆 引用 TOP

香港經濟現時差到咁,

仲邊有能力扶貧大灣區?

香港現時最唔缺乏妒忌,

妒忌和咀咒大灣區,

便能挽救香港 GDP,

大灣區向港人扶貧,

怕 hurt 港人自尊心,唔講咁白,

沙士後自由行拯救香港,

香港可坐定定收人民幣,

今次隻 game 改左小小,

要自己北上,自助脫貧,

GDP -3%下,仲扮大香港?

呃到大陸人都呃唔到自己香港人了

大灣區消費平

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 樓下原始的弟弟 於 2019-11-6 11:44 PM 發表

係港人幫大灣區地產,不過有心置業嘅造按揭會易啲
你都神神地!內地大灣區啲樓盤%90以上都係自己區內人或者外省人消費曬!傷港人嘅消費比例先九牛一毛,聊勝於無!呢個政策只係一個政治表態,幫助有心逃離傷港敘利亞嘅港籍人回歸內地遮!傷港人唔改變自己思維還覺得自己係大爺嘅話,都係無未來嘅一群可憐蟲!

引用:
原帖由 小古貓二世 於 2019-11-7 03:47 PM 發表

你都神神地!內地大灣區啲樓盤%90以上都係自己區內人或者外省人消費曬!傷港人嘅消費比例先九牛一毛,聊勝於無!呢個政策只係一個政治表態,幫助有心逃離傷港敘利亞嘅港籍人回歸內地遮!傷港人唔改變自己思維還覺得自己係大爺嘅話,都係無未來嘅一群可憐蟲! ...

回覆 引用 TOP

大陸早前唔當香港系中国一部份,見到香港搞港獨,又反修例;又放鬆措施當番香港系大陸一部份,算做懷柔。
冇話可以在廣東省買二間洋房住宅,其實放寛有限,好過冇咁解。

引用:
原帖由 badsaleok 於 2019-11-7 02:43 PM 發表

一批購買珠海時代廣場的時代百貨舖位苦主,專程來港到政府總部和中聯辦遞信。他們表示,時代百貨苦主多達500人,涉資數億,但苦主維權多年申訴無門,反遭打壓,被迫來港討回公道。

珠海時代百貨香港苦主趙小姐:「我去大陸三次維權,每次去都受到警察的警告,粗暴干涉我們,所以我們很害怕,在沒有辦法的情況下才走到香港來。」

珠海時代廣場是當地超過20年的爛尾樓,2012年被央企華融注資從新啟動後,2016年1 ...
真係唔明,有萬科,中海,碧桂園咁多品牌發展商唔買,係要買啲細發展商,瀨野怪得邊個?

引用:
原帖由 香港貧友 於 2019-11-7 03:37 PM 發表

香港經濟現時差到咁,

仲邊有能力扶貧大灣區?

香港現時最唔缺乏妒忌,

妒忌和咀咒大灣區,

便能挽救香港 GDP,

大灣區向港人扶貧,

怕 hurt 港人自尊心,唔講咁白,

沙士後自由行拯救香港,

香港可坐定定收人民幣,

今次隻 game 改左小小,

要自己北上,自助脫貧,

GDP -3%下,仲扮大香港?

呃到大陸人都呃唔到自己香港人了 ...
扶貧?講吾上了

如果大灣九區每區都插一支旗

我保證結算係

輸!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dollarmoney 於 2019-11-7 04:23 PM 發表

真係唔明,有萬科,中海,碧桂園咁多品牌發展商唔買,係要買啲細發展商,瀨野怪得邊個?
大公司吾會比6個俑金

AA為賺錢 有乜做吾出??

引用:
原帖由 大贏家炒樓 於 2019-11-6 21:38 發表

小恩小惠

大橋、高鐵 通通未放開

16項on9 政策! 好心接埋咪出黎獻世啦
小恩小惠好~
隔咗D貪得無厭又供唔起嘅所謂香港人,大陸都有權俾咩人上挪亞方舟。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 esprithk 於 2019-11-6 10:03 PM 發表

想問那9個城市?
係限在on9城市

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dollarmoney 於 2019/11/7 16:23 發表

對。 國內買樓一定要選5大發展商。 如廣東省包括越秀系。

不建議選細的。
主要問題要考慮

(1)住客鄰居質數;

(2)管理公司的質數;

(3)有沒有設立大廈維修基金;

(4)有沒有設立如業主立案法團:

1項無法控制。 但是大發展商屋苑,較大比例的住客是有較好文化修養的;

2,3項很重要。 所以選大發展商會較有保障。

引用:
原帖由 esprithk 於 2019-11-7 05:43 PM 發表

對。 國內買樓一定要選5大發展商。 如廣東省包括越秀系。

不建議選細的。
主要問題要考慮

(1)住客鄰居質數;

(2)管理公司的質數;

(3)有沒有設立大廈維修基金;

(4)有沒有設立如業主立案法團:

1項無法控制。 但是大發展商屋苑,較大比例的住客是有較好文化修養的;

2,3項很重要。 所以選大發展商會較有保障。 ...
新界鄉下佬弱弱問一句

乜維修基金唔係強制既咩??
同物管公司有條毛關係??

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 大贏家炒樓 於 2019-11-6 09:54 PM 發表

廣州 我有貨要出呀 天河 越秀 都有
你有無興趣接火棒??
咩價先?價錢平我有興趣

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]