• 瀏覽: 33,754
  • 回覆: 206
  • 追帖: 6
引用:
原帖由 大吳大帝孫仲謀 於 2019-11-5 05:39 PM 發表

佢一家四口,原本住土瓜灣一個300呎53年舊樓單位,環境好惡劣。佢2夫妻都係尖沙咀返工,2個仔九龍塘返中學。佢地就喺福田口岸邊租咗個單位住,900呎大,係半新舊花園式小區,月租6700蚊人仔,環境好正又方便。香港個單位就13000租出去。佢地成家朝朝過關搭火車返工返學,因就喺福田口岸好方便又快過到關衹須十分鐘度,搭火車返到公司或學校亦半小時度。呢個case值得我我們仿效。 ...
時間係反度

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
咁樣安排真係差. 你朋友應該成家搬去元朗住,省返車費及交通時間

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 大吳大帝孫仲謀 於 2019-11-5 05:39 PM 發表

佢一家四口,原本住土瓜灣一個300呎53年舊樓單位,環境好惡劣。佢2夫妻都係尖沙咀返工,2個仔九龍塘返中學。佢地就喺福田口岸邊租咗個單位住,900呎大,係半新舊花園式小區,月租6700蚊人仔,環境好正又方便。香港個單位就13000租出去。佢地成家朝朝過關搭火車返工返學,因就喺福田口岸好方便又快過到關衹須十分鐘度,搭火車返到公司或學校亦半小時度。呢個case值得我我們仿效。 ...
冇腦

回覆 引用 TOP

唔計錢的話,高鐵從福田站到西九只需要14分鐘車程。

引用:
原帖由 ansonliwb 於 2019-11-5 09:14 PM 發表

有六千几租金差价补贴左车费,可能交通时间长左,但係住大左咁多,压迫感冇左,瞓都瞓得好d,係完全值得嘅,放假又多地方玩多野食,所以关口附近好多香港人住,包括我自己 ...
租金平左6千幾又幾吸引既

回覆 引用 TOP

我終於明白點解無女人肯要你喇,原來你係9upper

回覆 引用 TOP

吹得太大,請重作

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Karlching 於 2019-11-5 10:11 PM 發表

唔計錢的話,高鐵從福田站到西九只需要14分鐘車程。
係喎!知唔知一程要幾多錢?

俾同學仔知道住福田;笑佐;交通時間又長又貴。不如孩子留在福田住同上堂重好

回覆 引用 TOP

有時過關好多人喎

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 天生的羊頭豬 於 2019-11-5 09:42 PM 發表

土瓜灣一個300呎53年舊樓單位,環境好惡劣
,又點租到13000?邊度?使幾多拾萬裝修呀?
三百吓劏4間應該得😏

回覆 引用 TOP

deleted

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 大吳大帝孫仲謀 於 2019-11-5 10:32 PM 發表

係喎!知唔知一程要幾多錢?
68人仔

引用:
原帖由 shcnhktshcnhkt 於 2019-11-5 07:12 PM 發表

租上水粉嶺村屋又平又大,加埋都一定冇住福田貴,日日一家4口搭火車唔少錢啦
點又平又大法? 大部分唔揸車 比住 福田 交通更麻煩。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Karlching 於 2019-11-5 10:55 PM 發表

68人仔
咁平?正呀😚

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]