列印

[其他] 朋友真人真事,解決咗住屋困難。

引用:
原帖由 廚房粗俗的留言 於 2019-11-5 08:01 PM 發表

包唔包雜費,國際學校比較好
全包

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
比你慳到幾千 一家四口時間精神緊要過d幾千

引用:
原帖由 大吳大帝孫仲謀 於 2019-11-5 05:39 PM 發表
佢一家四口,原本住土瓜灣一個300呎53年舊樓單位 ...
53 年 300呎 舊樓?
未聽過, 可能見識少

回覆 引用 TOP

咁真係好過香港讀,現在方便可同內地睇齊

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hunter2005 於 2019-11-5 06:32 PM 發表
羅湖火車去紅磡整整一個鏡
完全見唔到你所講福田去尖咀半個鐘。。。
不過大陸租樓係平
福田口岸即落馬洲,如果搭火車係比羅湖遠

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 suki2006 於 2019-11-5 08:02 PM 發表
內地生活節奏絕對比香港放鬆

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 simonlam1987 於 2019-11-5 07:14 PM 發表

係解決左

解決左自己
🤣

回覆 引用 TOP

哦!咁時間唔係錢?

回覆 引用 TOP

300尺土瓜灣購舊樓又殘又舊唔裝修點會租得出13000蚊

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 韓風黃色神童 於 2019-11-5 07:22 PM 發表
一家4口交通費額外多左幾多?
有六千几租金差价补贴左车费,可能交通时间长左,但係住大左咁多,压迫感冇左,瞓都瞓得好d,係完全值得嘅,放假又多地方玩多野食,所以关口附近好多香港人住,包括我自己

引用:
原帖由 suki2006 於 2019-11-5 08:02 PM 發表
睇幾千咁緊要嘅
一定係下等人

回覆 引用 TOP

痴媽根,大陸長住第日隨時要交兩邊稅,你都幾夠friend喎,咁都唔同佢講?

福口口岸附近900呎六千人仔有冇咁平呀

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 大吳大帝孫仲謀 於 2019-11-5 05:39 PM 發表
佢一家四口,原本住土瓜灣一個300呎53年舊樓單位,環境好惡劣。佢2夫妻都係尖沙咀返工,2個仔九龍塘返中學。佢地就喺福田口岸邊租咗個單位住,900呎大,係半新舊花園式小區,月租6700蚊人仔,環境好正又方便。香港個單位就13000租出去。佢地成家朝朝過關搭火車返工返學,因就喺福田口岸好方便又快過到關衹須十分鐘度,搭火車返到公司或學校亦半小時度。呢個case值得我我們仿效。 ...
土瓜灣一個300呎53年舊樓單位,環境好惡劣
,又點租到13000?邊度?使幾多拾萬裝修呀?

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→