• 瀏覽: 33,946
  • 回覆: 206
  • 追帖: 3
单身,情侣都可以。成家人就。。。。

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 海邊肉肉獅子 於 2019-11-7 07:29 AM 發表

我住國貿,朝朝落灣仔上班,來回用了我三個幾鐘,人都癲,我都望可以在羅湖打工,可惜人工拉唔上,崖下崖下都八年了!
上水,粉嶺搵份工。。。你來回差唔多4個鐘,等於每日免費ot

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fathoz 於 2019-11-6 08:25 PM 發表

福田去尖咀30分鐘? 吹大D呀笨
坐高鐵吾使, 約10分鐘

香蕉人的墮落🍌

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 comton36 於 2019-11-6 01:15 AM 發表

成人單程40, 細路減半, 你係真吹大定假認真? 雖然我都唔認同佢呢個情況搬返深圳.

有機會計錯既

回覆 引用 TOP

一家搬上大陸住,遠d,千尺樓都係三千蚊租,仔女大陸讀國際學校,
香港搵份工可以網上開工,一星期回港二,三次,
其實都可行!

你要多謝你的敵人!
他使你更強,更能忍耐
處事更精密,更識得關心別人
更了解自已,更不再犯錯!
引用:
原帖由 bbq323 於 2019-11-8 05:55 AM 發表

一家搬上大陸住,遠d,千尺樓都係三千蚊租,仔女大陸讀國際學校,
香港搵份工可以網上開工,一星期回港二,三次,
其實都可行!
搬上大陸住,炒股維生,炒即日鮮,每日搵一,二千絕對唔難!
算是改善生活可行既方法!

你要多謝你的敵人!
他使你更強,更能忍耐
處事更精密,更識得關心別人
更了解自已,更不再犯錯!

回覆 引用 TOP

呢個K屎其係柒到核爆!

回覆 引用 TOP

又是呢啲叫傻仔返大陸住既打手帖,吊你你唔煩我都睇到煩!

回覆 引用 TOP

九吹,福田口岸,至少一萬人仔!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 大吳大帝孫仲謀 於 2019-11-5 05:39 PM 發表

佢一家四口,原本住土瓜灣一個300呎53年舊樓單位,環境好惡劣。佢2夫妻都係尖沙咀返工,2個仔九龍塘返中學。佢地就喺福田口岸邊租咗個單位住,900呎大,係半新舊花園式小區,月租6700蚊人仔,環境好正又方便。香港個單位就13000租出去。佢地成家朝朝過關搭火車返工返學,因就喺福田口岸好方便又快過到關衹須十分鐘度,搭火車返到公司或學校亦半小時度。呢個case值得我我們仿效。 ...
四個人,每日車費大約二百多,一個月約8千多銀,唯一好處就係住嘅地方大左。
我在大陸都生活左好多年,退休回去就較為休閒寫意,如果唔係長時間咁樣多數頂唔到好耐。
我有啲朋友多年前已經咁做,最終返回香港生活。

回覆 引用 TOP

大埔至上水番工番學就得

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]