• 瀏覽: 337,931
  • 回覆: 2,875
  • 追帖: 65
引用:
原帖由 獅子撲馬 於 2019-11-1 09:18 PM 發表

係大陸去邊搵專業人士,收樓有無呢啲🙏
收樓個陣搵個裝修師傅去驗順便度埋尺

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 獅子撲馬 於 2019-11-1 09:18 PM 發表

淘寶有

引用:
原帖由 忍者比 於 2019-11-2 12:03 PM 發表

淘寶有
😶

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 秋天巨大的手機 於 2019-11-1 03:03 PM 發表

租要幾錢個月?
我搵個agent 實地睇過幾間,都是1房兩房,灣仔,水岸華都及華發峰景灣,大約是3000到4000蚊,但裝修普通, 如果係揸車我建議可以去搵華發國際海岸, 可以搵返華發自己裝修的 業主,裝修到成個示範單位咁,都係3500起,不過少不免個景會是地盤, 不過我諗返又一日喺啟德問過一間高層350呎studio 有冇海景仲要望地有冇海景仲要望地盤群,我情願住珠海,安靜點。
我下個星期再去睇住盤,有興趣join的可以一起

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Cxhp22 於 2019-10-31 01:28 AM 發表

住得珠海耐,又吾洗返香港揾食,第時你會發覺,香港其實仲有d咩係值得留戀既?
我的感覺是,香港海景靚,空氣好,揸車比大陸好玩點,感覺香港涼快一點,香港建築比較耐看,其他呢十年如一日,不進則退,無論基建及年青人甚至一些大叔大嬸,好彩有個新的十字門及橫琴,沒有舊城區,本來要住22萬一平,現在3萬7就可以有海景城市景仲要有一個唔會比人燒的地鐵站呢

引用:
原帖由 獅子撲馬 於 2019-11-1 21:18 發表

好多不同渠道可以提供驗樓服務,例如:由發展商或裝修公司轉介。我冇搵專人驗樓,所以唔係咁清楚詳情。
我比較關心浴室地台漏水問題,所以請裝修公司於裝修前先測試過。水喉管則由廠商安裝,安裝後經試壓會有驗收合格與質保卡。靠唔靠得住就日後先知嘞。

引用:
原帖由 wmkit 於 2019-11-3 01:46 PM 發表

好多不同渠道可以提供驗樓服務,例如:由發展商或裝修公司轉介。我冇搵專人驗樓,所以唔係咁清楚詳情。
我比較關心浴室地台漏水問題,所以請裝修公司於裝修前先測試過。水喉管則由廠商安裝,安裝後經試壓會有驗收合格與質保卡。靠唔靠得住就日後先知嘞。
...
買帶精裝修嘅樓盤由發展商轉介嘅會唔會怕有古惑呢

華發國際海岸有冇會所

引用:
原帖由 大白什麼都懂 於 2019-11-3 09:13 AM 發表

我的感覺是,香港海景靚,空氣好,揸車比大陸好玩點,感覺香港涼快一點,香港建築比較耐看,其他呢十年如一日,不進則退,無論基建及年青人甚至一些大叔大嬸,好彩有個新的十字門及橫琴,沒有舊城區,本來要住22萬一平,現在3萬7就可以有海景城市景仲要有一個唔會比人燒的地鐵站呢 ...
附近有個地方叫灣仔,你咪假裝在香港

圍觀

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Cxhp22 於 2019-11-3 08:38 PM 發表

附近有個地方叫灣仔,你咪假裝在香港
個樓盤直頭叫中環廣場添

引用:
原帖由 袋中回收的樓主 於 2019-11-3 07:26 PM 發表

華發國際海岸有冇會所
只有小型健身室

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 大白什麼都懂 於 2019-11-3 08:52 PM 發表

個樓盤直頭叫中環廣場添
係囉,只睇名不分區域。
如果你中意食海鮮,第時入住記住去灣仔碼頭買,吾好去海鮮街買。喺屋企食海鮮蒸鍋平靚正

引用:
原帖由 Cxhp22 於 2019-11-4 01:18 發表

係囉,只睇名不分區域。
如果你中意食海鮮,第時入住記住去灣仔碼頭買,吾好去海鮮街買。喺屋企食海鮮蒸鍋平靚正
感覺上海鮮街嘅價格似做遊客生意多d

引用:
原帖由 喜鼠聚寶 於 2019-11-3 16:10 發表

買帶精裝修嘅樓盤由發展商轉介嘅會唔會怕有古惑呢
呢樣唔敢講。但若果連發展商都唔信,只好建議唔買嗰個發展商嘅樓。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]