• 瀏覽: 364,729
  • 回覆: 3,011
  • 追帖: 65
華發國際海岸一期已入伙,屋宛內綠化幾好。

華發國際海岸二期加緊興建中,朝早六點幾已見有人開工,直至晚上七、八點都仲做緊。當然,早上九點前及旁晚六時後都唔會做大聲響嘅工程。

華發城建四季半島。國內起樓嘅速度確實快。

保利中環廣場。睇嚟後排嗰幾棟過多幾個月可陸續入伙。

熱賣及精選
C師買了什麼,華發嗎?

華發國際海岸

引用:
原帖由 wmkit 於 2019-10-29 09:09 PM 發表

華發國際海岸
幾錢一方?用左幾多銀?

引用:
原帖由 wmkit 於 2019-10-29 09:09 PM 發表

華發國際海岸
裝修成點呀?記得分享

請問樓主華發國際海岸,四季半島和中環廣場三個盤都是在附近嗎,步行需時多久?謝謝

引用:
原帖由 cwcw0602 於 2019-10-30 07:09 發表

請問樓主華發國際海岸,四季半島和中環廣場三個盤都是在附近嗎,步行需時多久?謝謝
幾個屋苑都係隔離左右。

引用:
原帖由 好味的榴槤 於 2019-10-29 22:12 發表

幾錢一方?用左幾多銀?
高層內園,折後每平約三萬七。建築面積七十五平,總樓價二百八十樓下。

引用:
原帖由 肥肥白白 於 2019-10-29 22:32 發表

裝修成點呀?記得分享
已收貨。好簡單嘅基本裝修而已。

引用:
原帖由 wmkit 於 2019-10-30 09:39 AM 發表

已收貨。好簡單嘅基本裝修而已。
真係好簡單喎,駛左幾錢?

引用:
原帖由 肥肥白白 於 2019-10-30 10:22 發表

真係好簡單喎,駛左幾錢?
唔計傢、電,十七萬人仔有找。Okay啦

引用:
原帖由 wmkit 於 2019-10-30 10:25 AM 發表

唔計傢、電,十七萬人仔有找。Okay啦
甘貴?搵邊間裝修?

普裝喎,好似有點貴,係咪用料好貴?
想問牆身水喉係咪用粗膠管?我裝修嗰個話大陸普遍用膠

引用:
原帖由 肥肥白白 於 2019-10-30 10:54 發表

甘貴?搵邊間裝修?

普裝喎,好似有點貴,係咪用料好貴?
想問牆身水喉係咪用粗膠管?我裝修嗰個話大陸普遍用膠
裝修費用平、貴好難界定。對方開個價,我睇過項目清單認為可接受就做。唔講價,因為我知道佢响工、料上好易搵返個差價。
以你所提到嘅膠喉為例,不同牌子差價會好大。我用嘅係x豐PPR熱溶管,冷水單層,熱水雙層。唔講得係高級貨,但可接受。廠家直接現場安裝試壓,有保用證,證上寫保用五十年

引用:
原帖由 wmkit 於 2019-10-30 01:08 PM 發表

裝修費用平、貴好難界定。對方開個價,我睇過項目清單認為可接受就做。唔講價,因為我知道佢响工、料上好易搵返個差價。
以你所提到嘅膠喉為例,不同牌子差價會好大。我用嘅係x豐PPR熱溶管,冷水單層,熱水雙層。唔講得係高級貨,但可接受。廠家直接現場安裝試壓,有保用證,證上寫保用五十年 ...
甘你嗰間應該係重視品質吧,係發展商介紹定自己搵?

唔錯喎, 樓主係一次過付款?香港人有無得按揭?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]