列印

燈神俱樂部 (95)知取大戶

support

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 9airwave 於 2019-10-24 10:20 PM 發表
利申今次分析前太少數據加上下半月開始指數非常難玩。可能稍後會作出跟改⋯⋯⋯
大家參考一下好了,投資涉及重大風險自己小心下注⋯⋯唔中唔好入我數呀⋯⋯

好啦入正題⋯⋯認該好多朋友都睇到大市就快大爆邊,夜期已經連續好多日唔知大戶想做乜⋯⋯未出大裂口之前大家呢排都唔好過夜,我敢講中到邊贏錢既人一定唔會係你⋯⋯如果果日中到邊既你歡迎出來講一聲,月尾議息最後一日⋯⋯如無意外大市無力都穿27000樓上⋯圖形行 ...
oh,  我呢2星期開始入左d貨搏爆邊tim

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 benben999 於 2019-10-27 01:03 PM 發表

爆向下
Ben哥講真?

引用:
原帖由 bowen23 於 2019-10-29 03:09 PM 發表

#11, I think, must-have problem
我有按揭2.2875%(仲有得扣稅)
存款三個月they paid me @2.55%
請教點解 i-banking fixed deposit rate咁低?係咪親身counter做先有2.55%?

引用:
原帖由 bowen23 於 2019-10-30 11:12 AM 發表

DBS第一次做through i-banking 會多送 HK$600, rate also at 2.55%
Hang Seng, yes through counter
其他銀行 no information

FYI: 一個月前HSBC call一些特定客戶,俾3.5% per month ...
點解咁大細超,Hang Seng i-banking 做唔through counter得0.3%

引用:
原帖由 benben999 於 2019-10-30 04:45 PM 發表

MPF 係用黎短炒既, 我正股完全冇買賣
我專揾穿3年底果d買,危不危?

引用:
原帖由 benben999 於 2019-10-30 04:47 PM 發表
花旗:渣打(02888.HK)季績高於市場預期一成 收入及成本皆表現良好

原來經濟衰退, 所有賺大錢既銀行都跑輸大市, 反而賺唔到錢既銀行, 大行話佢唔會受經濟衰退影響, 所以跑贏大市

問你服未! ...
Ben哥,有冇留意53已升返私有化前價格

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 benben999 於 2019-10-30 05:01 PM 發表

好難一概而論, 有D 3 年底既股會再破10年底...
就係驚呢d

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 9airwave 於 2019-11-1 01:55 PM 發表
有302 未走既 ⋯⋯ 我3.5 會走
以為4.5

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 紫靈花 於 2019-11-1 10:22 PM 發表
星島賣比邊個 呢鋪發達
點解發?

引用:
原帖由 benben999 於 2019-11-2 08:57 AM 發表

而家做傳媒賺唔到錢, 企左又死, 企右又死, 能夠賣盤先係最好結局
所以間野放盤好耐冇人要

引用:
原帖由 紫靈花 於 2019-11-2 12:05 PM 發表

公司hold住嘅物業都10幾億 現金又近4億
作價唔會低 星島係唯一一間係香港擁有中英文報嘅公司 唔知點解我覺得係阿爺策劃
好多中資唔想要,如果最終有中資要,相信任務居多

引用:
原帖由 紫靈花 於 2019-11-2 12:10 PM 發表

邊個都好 升幾成比我食糊先
冇錯,如果係阿里升夠—倍先

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bunbibun 於 2019-11-8 02:20 PM 發表

畀得最多錢玩既又唔係青少年
冇錯,心理影響多d

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 醉雞燈神 於 2019-11-13 03:57 PM 發表

我今日見到掘磚堵路的黑衣人真系同今日報紙講的一樣,受一個拿著"遮"的女人指揮。相信佢地真系受顧於是果個女人。前幾日我都見到那個女人指揮黑衣人去打人。 ...
有冇偷影?

17 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]