• 瀏覽: 451,194
  • 回覆: 1,079
  • 追帖: 227
引用:
原帖由 根本岸久先生 於 2019-11-6 08:40 PM 發表

投資第一戒 : 不要借錢炒股,輸自己儲來的就好了。股市太黑,財技不是用在股市的。
先生說得很有道理,借錢炒同借錢賭其實一樣,唔係無機會贏,但輸多贏少

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 根本岸久先生 於 2019-11-7 04:48 PM 發表

今日一個快刀又殺1200張
27900殺了,明天28000

消息市,異常波動,入場要小心。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 根本岸久先生 於 2019-11-8 07:30 AM 發表

睇牛熊圖,殺去28008係今日大戶主要目標,食唔食全餐28108就看市場有多高興。但BOLL頂急升左三日,升埋今日,BOLL頂頂多278。有兩個原因大戶沒必要推升港女到282:一,上面熊不足;要引、二,下面新牛才271、275、277,未來三個交易日也keep係同新牛有三百點距離就可以大賣。二日後看看那邊肥,則殺 ...
睇手影今日未必會上28000,甚至過唔到昨天高位。今日唔係搭順風車日子,有機會會開短途淡倉。

引用:
原帖由 royenene 於 2019-11-8 07:32 AM 發表

樓主,我睇距28400 wor, 今日無乜阻力,應該happy friday
要上升五百幾點先到28400,似乎
不太可能了。

引用:
原帖由 根本岸久先生 於 2019-11-8 08:09 AM 發表

我昨日入2800,望298,昨日爆上確認了真突破250天線,QQ今天也會破頸線334.2,向354進發。不過大市控制在大戶手,由28200到28378這170點荒野,邊個俾錢推升先? ...
牛熊數不停變,上落基本睇利益,熊殺得七七八八,近牛又未有,所以要磨住28000附近等兩邊都肥返,直上無肉食。

回覆 引用 TOP

提提大家,昨日的消息,港股和美股已經反映,但中國股市未,今日大陸開市一定有一段升,會唔會帶港股上都係要考慮嘅

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 st9209 於 2019-11-8 07:57 AM 發表

睇手影今日未必會上28000,甚至過唔到昨天高位。今日唔係搭順風車日子,有機會會開短途淡倉。
同預計相近,但比較難估係279都見唔返。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 davidchan012 於 2019-11-8 11:58 AM 發表

722 + 1 希望有822
睇下下午係唔係向上行

引用:
原帖由 st9209 於 2019-11-8 12:01 PM 發表

睇下下午係唔係向上行
仍然向下

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tangoneone 於 2019-11-8 01:32 PM 發表

尋日被急殺果批熊仔真係慘....
市場就係咁,大戶要搵錢,唔殺點有錢?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 davidchan012 於 2019-11-8 02:50 PM 發表

又估错了
止蝕咗未?

引用:
原帖由 davidchan012 於 2019-11-8 03:05 PM 發表

差1点 我set +100 -99
險過剃頭

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 davidchan012 於 2019-11-8 03:05 PM 發表

始終都走唔甩

回覆 引用 TOP

引用:

夜期上到699,星期一上822就真係慘

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]