• 瀏覽: 379,860
  • 回覆: 5,311
  • 追帖: 262
引用:
原帖由 根本岸久先生 於 2019-11-6 08:40 PM 發表

投資第一戒 : 不要借錢炒股,輸自己儲來的就好了。股市太黑,財技不是用在股市的。
先生說得很有道理,借錢炒同借錢賭其實一樣,唔係無機會贏,但輸多贏少

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 根本岸久先生 於 2019-11-6 08:40 PM 發表

投資第一戒 : 不要借錢炒股,輸自己儲來的就好了。股市太黑,財技不是用在股市的。10476387
無事既。
我按左自己既物業,兩厘幾息,分三十年還。買左7隻優質股,每年收六厘息。
偶然短炒過下手癮。單身寡佬,唔駛供養父母。輸清光都死唔去。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 toman118 於 2019-11-6 09:43 PM 發表

無事既。
我按左自己既物業,兩厘幾息,分三十年還。買左7隻優質股,每年收六厘息。
偶然短炒過下手癮。單身寡佬,唔駛供養父母。輸清光都死唔去。 ...
原來如此,用樓按借,買股收息,風險有限

股神必然是出色的投資者,出色的投資者必然先投資自己
如收入未多到每月有五萬餘錢買藍籌,不如先投資自己,比炒牛熊輸錢強多了
時間和金錢不要浪費在不勞而獲的白日夢身上。

回覆 引用 TOP

Bxxxx Sir 囚室圖表戰死員 "大賭變李+x式超級騙局" 有幾賤睇下就明:
https://u.nu/-d3g
如果你可能係受害人可以立即按以下證監會網上投訴表格:
https://u.nu/1vmf
Bxxxx Sir叫傻仔日日買晒升跌害傻仔輸自住樓輸首期, 中左就放上facebook宣傳講日日賺, 輸左就理得你死! 日日講晒有可能升跌牛皮收市後吹自己有幾準! 個個月收班傻仔戰鬥園$600日日賺! 收人幾千一堂教人輸錢黃綠真經經常一日叫傻仔斬幾次輸L死班傻仔! 總之大家小心條死監躉叫雞皇輸到周街街數騙子

引用:
原帖由 番鼠b 於 2019-11-7 12:18 AM 發表

Bxxxx Sir 囚室圖表戰死員 "大賭變李+x式超級騙局" 有幾賤睇下就明:
https://u.nu/-d3g
如果你可能係受害人可以立即按以下證監會網上投訴表格:
https://u.nu/1vmf
Bxxxx Sir叫傻仔日日買晒升跌害傻仔輸自住樓輸首期, 中左就放上facebook宣傳講日日賺, 輸左就理得你死! 日日講晒有可能升跌牛皮收市後吹自己有幾準! 個個月收班傻仔戰 ...
囚室戰鬥員老千Bxxxx sir借成績表呃傻仔入谷

回覆 引用 TOP

QQ再戰334.2頸線

如收入未多到每月有五萬餘錢買藍籌,不如先投資自己,比炒牛熊輸錢強多了

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 根本岸久先生 於 2019-11-7 09:06 AM 發表

QQ再戰334.2頸線
可惜港女RSI已經70

又要睇淡大夠唔夠力啦

引用:
原帖由 根本岸久先生 於 2019-11-7 09:15 AM 發表

可惜港女RSI已經70
最驚港女又喺高位磨 悶足一星期 到時咩指標都回復正常 仲要上下儲滿近牛熊 又爆邊又食自助餐, repeat

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 arrow1234 於 2019-11-7 09:43 AM 發表

最驚港女又喺高位磨 悶足一星期 到時咩指標都回復正常 仲要上下儲滿近牛熊 又爆邊又食自助餐, repeat
橋唔怕舊,最緊要受

回覆 引用 TOP

QQ今日企唔返上334.2之上,昨日突破就成了假突破,好驚驚吧

引用:
原帖由 根本岸久先生 於 2019-11-7 09:46 AM 發表

QQ今日企唔返上334.2之上,昨日突破就成了假突破,好驚驚吧
咁樣落法 好似冇支持咁

回覆 引用 TOP

佢又唔穿下面,九成死蘑

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kennieho 於 2019-11-7 09:42 AM 發表

又要睇淡大夠唔夠力啦
跌唔夠200都唔算有力。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 huikit 於 2019-11-7 10:11 AM 發表

佢又唔穿下面,九成死蘑
50天線330.3?今日收在其下就.....

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]