• 瀏覽: 366,152
  • 回覆: 5,065
  • 追帖: 260
引用:
原帖由 st9209 於 2019-12-4 05:41 PM 發表

已經有兩張唔應該沽,再加唔係好事,要知道消息市係兩面,唔好話突然傾掂咁大件事,就算月中關稅延遲執行都夾五六百點。
有道理

熱賣及精選
引用:
原帖由 海豚小寶寶 於 2019-12-4 05:40 PM 發表

牛仔有一注25000, 一注25600, 坐艇中
師兄飯飯都識,高手

引用:
原帖由 核心理性的蛇 於 2019-12-4 05:42 PM 發表

有道理
26230進沽一張,26191買返
師兄講得有道理,夾倉好麻煩

引用:
原帖由 st9209 於 2019-12-4 05:43 PM 發表

師兄飯飯都識,高手
小女子一名,炒左十幾年, 3年前試過一日期權輸過百萬, 之後從新由細期開始玩起, 可幸係仍好投入, 仲有圈火, 亦進入左長期打和階段

引用:
原帖由 核心理性的蛇 於 2019-12-4 05:46 PM 發表

26230進沽一張,26191買返
師兄講得有道理,夾倉好麻煩
要長期生存,就要攻守有序,下下all in,遲早一次。雖然你目標係食大浪,但中途要把握位置,增加勝算,期指優勝之處係靈活,一點都可以買賣,但你無利用佢嘅靈活性。假設我係你,照樣睇淡,昨晚穿260必然食糊,今朝262沽返,一來一回差幾百點。當你262沽咗,就算跌返落去無食糊,現在都係平手,唔會俾人夾。

引用:
原帖由 海豚小寶寶 於 2019-12-4 05:55 PM 發表

小女子一名,炒左十幾年, 3年前試過一日期權輸過百萬, 之後從新由細期開始玩起, 可幸係仍好投入, 仲有圈火, 亦進入左長期打和階段
師姐原來係真高手,實戰能生存下來,必然有本事。輸嗰次咁大濟係乜事?可以分享下嗎?

引用:
原帖由 st9209 於 2019-12-4 05:56 PM 發表

要長期生存,就要攻守有序,下下all in,遲早一次。雖然你目標係食大浪,但中途要把握位置,增加勝算,期指優勝之處係靈活,一點都可以買賣,但你無利用佢嘅靈活性。假設我係你,照樣睇淡,昨晚穿260必然食糊,今朝262沽返,一來一回差幾百點。當你262沽咗,就算跌返落去無食糊,現在都係平手,唔會俾人夾。 ...
的確係有道理,我再摸索吓。依家保證金120%應該安全。
依家等美國開市

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 海豚小寶寶 於 2019-12-4 05:55 PM 發表

歡迎絲打,真係人人一個熱淚盈眶的投資故事。加油

股神必然是出色的投資者,出色的投資者必然先投資自己
如收入未多到每月有五萬餘錢買藍籌,不如先投資自己,比炒牛熊輸錢強多了
時間和金錢不要浪費在不勞而獲的白日夢身上。

回覆 引用 TOP

https://www.bilibili.com/video/av10534916/
聽吓歌冷靜吓先,再審視吓下一部點做

引用:
原帖由 核心理性的蛇 於 2019-12-4 06:03 PM 發表
https://www.bilibili.com/video/av10534916/
聽吓歌冷靜吓先,再審視吓下一部點做
唔好咁悠閒,出咗消息,快d諗下

引用:
原帖由 st9209 於 2019-12-4 06:05 PM 發表

引用:
原帖由 st9209 於 2019-12-4 06:05 PM 發表

出左咩消息?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 st9209 於 2019-12-4 06:06 PM 發表

依個我唔相信,係人權法之下。中國無理由簽。

特朗普真係玩哂,呢頭吹淡,嗰頭又唱好,自己買埋一份,無得揮

引用:
原帖由 核心理性的蛇 於 2019-12-4 06:08 PM 發表

依個我唔相信,係人權法之下。中國無理由簽。
你重唔明,你信唔信,甚至消息真唔真都唔重要,重要係指數有無郁。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]