• 瀏覽: 453,509
  • 回覆: 5,718
  • 追帖: 220
引用:
原帖由 根本岸久先生 於 2019-11-1 09:49 AM 發表

開市有冇走到?
未走

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 根本岸久先生 於 2019-11-1 09:49 AM 發表

開市有冇走到?
已走2020 PUT 執左15格先, 怕鬼左DAI WU

回覆 引用 TOP

果然十一月吾同D
帶胡如果我係你,我食哂上面D態😂🤣🤣

引用:
原帖由 arrow1234 於 2019-11-1 10:36 AM 發表

果然十一月吾同D
帶胡如果我係你,我食哂上面D態😂🤣🤣
上個月個操盤手炒左啦⋯⋯

股神必然是出色的投資者,出色的投資者必然先投資自己
如收入未多到每月有五萬餘錢買藍籌,不如先投資自己,比炒牛熊輸錢強多了
時間和金錢不要浪費在不勞而獲的白日夢身上。
引用:
原帖由 根本岸久先生 於 2019-11-1 10:47 發表

上個月個操盤手炒左啦⋯⋯10451021
炒唔到架

回覆 引用 TOP

港期有無機會超番美期呢?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 st9209 於 2019-10-31 10:43 PM 發表

美股早市磨咗一陣幾十點,跟住一級級跳落去,跳咗幾次已經跌二百幾,港股夜期無可避免跟落。日市尾市抽上,肯定唔係散戶嘅力量,大戶都有損手嘅時間。 ...
原來大戶不單唔使損手,重可頂上去破頂殺熊,睇少咗大戶嘅力量。

引用:
原帖由 根本岸久先生 於 2019-11-1 10:47 AM 發表

上個月個操盤手炒左啦⋯⋯
已經第三次掂27000,會唔會又回落幾百點派錢?相信唔會了,直上殺熊。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 st9209 於 2019-11-1 12:12 PM 發表

原來大戶不單唔使損手,重可頂上去破頂殺熊,睇少咗大戶嘅力量。
沽得未

引用:
原帖由 沉睡花花雞翼 於 2019-11-1 12:14 PM 發表

沽得未
我唔信頂上270派錢,一定殺上去,至於小回引下人在所難免

引用:
原帖由 st9209 於 2019-11-1 12:16 PM 發表

我唔信頂上270派錢,一定殺上去,至於小回引下人在所難免
今個月好難賺錢

引用:
原帖由 沉睡花花雞翼 於 2019-11-1 12:18 PM 發表

今個月好難賺錢
人仔走勢向上,內地股市大升,美期繼續強勢,咁多有利條件之下,唔買上都唔好走去沽,偷個十幾二十點,風險咁高,唔值。呢d市十分鐘夾幾十,甚至過百都係輕而易舉
。想賺少少嘅,等佢就破全日高位追入,又快又安全。

引用:
原帖由 huikit 於 2019-11-1 12:07 AM 發表

其實有冇諗過係D莊唔係殺牛熊,係殺options?
我都有一刻諗過,但係有玩開options嘅師兄話金額太少,唔夠大戶開餐

股神必然是出色的投資者,出色的投資者必然先投資自己
如收入未多到每月有五萬餘錢買藍籌,不如先投資自己,比炒牛熊輸錢強多了
時間和金錢不要浪費在不勞而獲的白日夢身上。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 st9209 於 2019-11-1 12:29 發表

人仔走勢向上,內地股市大升,美期繼續強勢,咁多有利條件之下,唔買上都唔好走去沽,偷個十幾二十點,風險咁高,唔值。呢d市十分鐘夾幾十,甚至過百都係輕而易舉
。想賺少少嘅,等佢就破全日高位追入,又快又安全。 ...
st叔是猛人

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 st9209 於 2019-11-1 12:29 PM 發表

。想賺少少嘅,等佢就破全日高位追入,又快又安全。 ...

訂好策略,就去實施

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]