引用:
原帖由 油脂曱甴 於 2019-10-17 06:18 PM 發表

以前越南船民,想走路上船,都係被黃金
買虛擬幣,走難唔使帶係身!



引用 TOP

被引用(7)
船都上唔到窩,點被個bitcoin蛇頭?到時揾幣少?


虛擬幣,話消失就消失,到時真係虛擬弊


引用 被引用(1) TOP

買虛擬幣重慘過買美元,買金最實際。

全球都進行量化寬鬆,貨幣眨值無一幸免,去美元化已無法逆轉,美元只會大幅貶值來還債,其他貨幣都會受拖累,只是無美元跌得咁傷。



引用 TOP

屌! 冇网絡就仆街啦!


引用 TOP

政府承認就系LO


引用 被引用(1) TOP

買機票唔得、買船票唔得、租酒店又唔得,走難就更加無人會收,買個面包都用唔到,死得!


引用 TOP

買虛擬幣先至係最白痴,世界經濟一亂,虛擬幣係死得最快,你想害人都唔好咁無良心呀。
如果一定要買貨幣,我一定買人民幣,理由唔駛問我。因為理由好簡單,就係我......唔識答。



引用 被引用(1) TOP

伸延閱讀
 
發新話題發佈投票




重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。


Copyright©2003- Discuss.com.hk Limited. All Rights Reserved.
版權所有,不得轉載。