• 瀏覽: 31,571
  • 回覆: 171
  • 追帖: 6
而家好多新樓一房都過600-700萬

完全無樓既 而家可否入市納米?因首期只夠納米..😪

引用:
原帖由 200888 於 2019-10-17 06:05 PM 發表

唔駛咁擔心,好多大公司講到明,唔會請呢幾年畢業既大學生,少咗好多人爭飯食
啱呀。應該放棄宜家香港班大學生。未出黎做野就發窮惡。 完全支持企業唔好請呢班廢青曱甴。   請多d大陸個班大學生 或 係香港讀大學既大陸畢業生。   香港廢青成日自以為是。應該俾d教訓佢哋。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 H1008 於 2019-10-17 03:30 PM 發表

有乜關系? 識財技, 更加應襯低息, 換樓 + 套現, 咁就冇工開都唔驚.

剩係識發夢, 就真係除時飯都無得開架
識財技係唔駛食飯㗎,係食屎🤫🤫🤫

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 H1008 於 2019-10-17 04:47 PM 發表

講得出依句, 已經知你完全唔識樓市 😂😂😂
你講得出呢句,就知你仲要借錢先買得起樓😂😂

引用:
原帖由 H1008 於 2019-10-17 02:12 PM 發表

早幾年買入細單位的業主要小心, 應盡快換樓. e.g 如 2016年頭, 有聽我話, 首期30萬買入300萬得寶上車, now ~450萬賣出, 應套現 ~160萬倒, 已足夠換間 800萬半新會所2房單位威威. 35年樓變 ~10年. 250呎 studio 變 ~500呎 2房

就算人工供唔起 800萬, 換間~650萬淘大, 首期 65萬, 月供22k倒, 對大部份家庭尼講, 唔難.  ...
小心坐艇

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ckmac138 於 2019-10-17 04:54 PM 發表

窮人思想⋯⋯hahahah
又係白痴到諗住要供一世。其實有樓玩法好多 過左ssd賣左去又得 套現投資又得。 窮L思想單純
窮L係要借錢先買到樓,呢個世界大把人買樓 full paid😂😂😂

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 at01 於 2019-10-17 04:55 PM 發表

一定有

政府好小心咁計好哂
知道係時間騰出納米單位比下一批20出頭上車,所以推出9按比呢批換樓升level,經過十年左右大家工資應該升咗唔少
你又講得岩喎

回覆 引用 TOP

首置先適用

回覆 引用 TOP

要首置才可八九按

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 H1008 於 2019-10-17 02:12 PM 發表

早幾年買入細單位的業主要小心, 應盡快換樓. e.g 如 2016年頭, 有聽我話, 首期30萬買入300萬得寶上車, now ~450萬賣出, 應套現 ~160萬倒, 已足夠換間 800萬半新會所2房單位威威. 35年樓變 ~10年. 250呎 studio 變 ~500呎 2房

就算人工供唔起 800萬, 換間~650萬淘大, 首期 65萬, 月供22k倒, 對大部份家庭尼講, 唔難.  ...
同意nano 炒高左難消化
但細價始終供款計少

一球五千一個月
更多人要睇餸食飯

引用:
原帖由 何足道哉 於 2019-10-17 10:04 PM 發表

同意nano 炒高左難消化
但細價始終供款計少

一球五千一個月
更多人要睇餸食飯
到底多小叫納米樓。350實呎的一房算不算納米樓?

引用:
原帖由 76banana 於 2019-10-17 06:56 PM 發表

你講得出呢句,就知你仲要借錢先買得起樓😂😂
柒少陣啦,唔識可以唔出聲,冇人當你啞⋯你而家反而露晒底

引用:
原帖由 hawkhawk 於 2019-10-17 10:15 PM 發表

到底多小叫納米樓。350實呎的一房算不算納米樓?
200以下

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]