香港步委內瑞拉後塵.

香港步委內瑞拉後塵. E-mail 此主題給朋友

假如老美人權法實施之後,
一旦認定香港政府遺反人權民主法.
可能好似委內瑞拉咁.
會對港府實施制裁.
咁會唔會對香港政府呢幾招??

1.凍結港府海外資金及產業.
2.禁止香港政府及企業的一切美元結算.

我想問下:
1. 我份美元保單會受影响嗎?
2. 我D美元外幣存款仲攞唔攞到?

港府外汇儲備是否太依賴美元?

大家睇下呢段舊新聞
http://www.epochtimes.com/gb/19/8/6/n11434118.htm

美国总统川普(特朗普)在周一(8月6日)下令冻结委内瑞拉政府在美国的所有资产,并禁止与该国政府进行任何交易。

熱賣及精選
咁咪好囉,香港攪炒成功,香港八百萬市民上街慶祝!心願達成!

港苦要快沽尾債。
轉移資產

引用:
原帖由 RockMe 於 2019-10-17 11:54 AM 發表

可能好似委內瑞拉咁.
會對港府實施制裁.

我想問下:

大家睇下呢段舊新聞http://www.epochtimes.com/gb/1 ...
仲唔轉人仔或歐羅?

到時全香港人比曱甴累死

所以香港人咪要將資金轉晒離岸囉﹐點知凍結香港政府的時候﹐會唔會連金管局都癱瘓埋﹐金管局的外匯基金包含政府的財政儲備嫁

引用:
原帖由 RockMe 於 2019-10-17 11:54 AM 發表

可能好似委內瑞拉咁.
會對港府實施制裁.

我想問下:

大家睇下呢段舊新聞
http://www.epochtimes.com/gb/1 ...
1:會
2:凍過冰
你見唔到啲為反而反嘅曱甴開始遇刺嗎?

引用:
原帖由 兵荒馬亂 於 2019-10-17 12:22 PM 發表

所以香港人咪要將資金轉晒離岸囉﹐點知凍結香港政府的時候﹐會唔會連金管局都癱瘓埋﹐金管局的外匯基金包含政府的財政儲備嫁
睇大陸支唔支持香港囉!

支持咪將港幣同離岸人民幣掛鈎,所有對外購物,經大陸買。

大陸唔支持咪各安天命!

多女?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 只識等運到 於 2019-10-17 12:26 PM 發表

1:會
2:凍過冰
你見唔到啲為反而反嘅曱甴開始遇刺嗎?
資本家唔係善類!

回覆 引用 TOP

如果阿爺唔做野就實死無生,委內瑞拉🇻🇪都問阿爺借錢使啦

有阿爺驚條毛

引用:

可能好似委內瑞拉咁.
會對港府實施制裁.

我想問下:

大家睇下呢段舊新聞
http://www.epochtimes.com/gb/1 ...
凡持有美金者,一律打靶

全部換人仔,取消港幣,投入祖國懷抱。

轉走系老尾D錢先

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。