• 瀏覽: 22,082
  • 回覆: 109
香港都要印銀紙啦

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 bumbum_ca 於 2019-10-14 07:14 PM 發表

股市原意,乃讓集資搜資有其地,社會向榮,人皆有賺。惜人性貪婪,耗盡心思,巧取豪奪,樂土成煉獄,血雨腥風,殺戳不息,無數人蕩產傾家輸性命,勝者則喪良知人格。 ...
監制意味深長

fans 特色 :
1) 永遠向前看 , 有理想,  目光非常長遠
2) 所有講過某台 負面的都是'x手
3) 所有同意了某台 負面的post都是 x手 的friend
4) 人地講 a 台,  佢地一定講 b 台點點點 喇 , 扯開話題
Hibor大跌了

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 boyboy168168 於 2019-10-15 08:21 AM 發表

監制意味深長
當時應該有感而發

一氣呵成

回覆 引用 TOP

反修例人士,及示威人士當中有很多都是有識之士,而且很和平也有崇高的教育背景,當然其中也有一少撮不務正業的跟群之流,我不是講這些。
而是那些社會上唔高唔低人士,
例如醫生、律師、教授、議員、媒業總編及其下屬。
他們多年來深信,高學識與高收入成正比,這才符合資本主義當中知識主義,
當年老豆教落唔讀書將來等乞米,就係咁..而忽略了資本主義當中極偏倚的資產蓄值能力既人,即係越多磚頭就會贏得人生。就好似玩大富翁遊戲咁,輸者便會反枱以後唔再玩。
而家香港正處於這種氣氛低下,
大把人反枱,以上高薪厚職人士雖然不同職業,但異曲同工,用心景影響後輩齊齊反轉張枱。
有準備嘅人當然不甘後人,襯機入貨,若干年後心存感恩之心多謝你當年出一分力換來他晚後人生的安穩。

「老實說香港並不孤單的」,因為所有資本主義社會都係咁,大家都睇到英歐經濟GDP係點。

有啲國民生產總值很低,但國家債務很高,也會試圖透過戰略、藉民來支持自己貨幣,你們用的就要用他的貨幣,也十分希望厄殺你們本身嘅貨幣,借完錢又唔洗點還,最重要你們繼續揮動佢哋國家嘅國旗,繼續信賴他們,使他們繼續長生不息的金錢帝國。

回覆 引用 TOP

今日唔爆升都幾難

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Khavefun 於 2019-10-15 01:41 AM 發表

就係比錢你走佬。
師兄,聽你咁講就快移民前可吳可以借佢一筆錢後走入?

房價又要go go go

金管局D錢差不多派哂比市民啦,插呀

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 916430 於 2019-10-15 01:02 AM 發表

你唔印,但美國日日狂印,大陸丶日本丶歐豬加入再狂印,可以點?
冇得攪㗎…適者生存。
除了大陸印?  其他國家有印嗎?  人家發債,要還的。 

引用:
原帖由 hutchiso 於 2019-10-14 09:51 PM 發表

宜家唔係市場缺水嘅問題
而係冇生意做嘅問題
你放多D水俾中小企
衹會令佢哋蝕得仲甘
就等同借多D錢俾賭仔番本
倒頭來害L死佢地害死埋銀行
那本地银行不能碰。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chusteve 於 2019-10-15 02:32 PM 發表

除了大陸印?  其他國家有印嗎?  人家發債,要還的。 
你睇吓美國國債幾多?
天文嘅天文數字,還唔到㗎!
數字遊戲嚟! 你諗下佢連金本位都唔敢呀

回覆 引用 TOP

樓空

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 CTC1010 於 2019-10-14 06:56 PM 發表

是否再爆升
高水平問題

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]