列印

金管局放水】 釋放最多3,000億

引用:
原帖由 bumbum_ca 於 2019-10-14 07:14 PM 發表
股市原意,乃讓集資搜資有其地,社會向榮,人皆有賺。惜人性貪婪,耗盡心思,巧取豪奪,樂土成煉獄,血雨腥風,殺戳不息,無數人蕩產傾家輸性命,勝者則喪良知人格。 ...
說得好

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 chusteve 於 2019-10-14 07:24 PM 發表
傻的,香港豬肉馬上升到200元,菜升到100蚊斤。 日日在想錢,要賺更多的錢。 2000億要變3000億,變不到就印。 遲早被推翻,2000億被瓜分。
說得好

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 台風變態的樓盤 於 2019-10-14 07:28 PM 發表
政府完全冇撚用, 等 Soros 收你班廢官皮
說得好

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 二次大戰5555 於 2019-10-14 07:31 PM 發表

正,經濟唔好就再印。
咁人人唔使做嘢係咁印銀紙都幾好喎

回覆 引用 TOP

點解要救個市?就比香港人承受後果吧

設計第一,品牌第二,內涵第三

反同性戀,反福利主義
引用:
原帖由 一炮打沉里 於 2019-10-14 07:42 PM 發表

放幾多都 冇用因為冇人借
說得好有能力嘅唔會借款!能力嘅也不會借給他

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Perfect 於 2019-10-14 08:48 PM 發表
所以呢個運動咪做得好囉!有人出錢幫助香港人!再搞再升年青人加油!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 vvvzoom 於 2019-10-14 07:42 PM 發表
又比公橙檔搶錢
咁你咪留比美狗騙財囉,無人阻你!

香港傳媒己死!新聞根本是故事!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 pps173 於 2019-10-14 08:36 PM 發表

咁樓價會否昇?
梗係會升值啦!都是要用幾萬億去買呀

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 derekbishop 於 2019-10-14 08:22 PM 發表
樓主, 標題誤導呀.
HKD係PED TO USD, 一蚊就係對7.75-7.85, HKD係冇得放水.
而家係用緊中國式降準, 即係銀行唔駛留咁多錢係銀行. 旨在增加流動性矣已.
但這是雙面刃, 這樣香港銀行會變得少了安全性. ...
停哂啲地鐵!啲人都冇車搭點出街洗錢所以啲錢會啲人都冇車搭點出街洗錢啊所以啲錢會借唔出!借得出嗰啲錢都預咗唔會還給銀行🏦!預咗走佬

引用:
原帖由 Perfect 於 2019-10-14 08:48 PM 發表
係咪救香港人仍未知!
但香港死對大陸都無好處!

引用:
原帖由 大内高手 於 2019-10-14 08:56 PM 發表

停哂啲地鐵!啲人都冇車搭點出街洗錢所以啲錢會啲人都冇車搭點出街洗錢啊所以啲錢會借唔出!借得出嗰啲錢都預咗唔會還給銀行🏦!預咗走佬
同意您講, "借得出嗰啲錢都預咗唔會還給銀行"...
唉, 香港呢次傷!
不過其實同九七金融風暴一樣, 香港絶對夠外滙頂, 而且而家個儲備勁過果時好多.
不過如果真係要樓巿升, 要有FOREIGN (INCL CN) INJECTION, 降左準, 銀行保守既, 一樣可以唔折出去;
照計唔會行政指令叫銀行去頂掛...

回覆 引用 TOP

熊三剛開始

引用:
原帖由 版煮報夢. 於 2019-10-14 07:58 PM 發表
咁就仆街啦, 未搞掂曱甴就倒水
余偉文係黃絲?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 大内高手 於 2019-10-14 08:56 PM 發表

地鐵停哂,人人留在屋企炒股。
股市可以升穿三萬點。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]