列印

我決定開始換澳門幣!

引用:
原帖由 qk4yy 於 2019-10-13 09:48 PM 發表
澳門賭場都仲係用港幣
可以用澳門紙

熱賣及精選
引用:
原帖由 畢加c索 於 2019-10-13 11:02 PM 發表

早幾年好多人話大陸只係港的90年代 現在幾個城市已超香港 一個大躍進另一個在退步
大陸有心讓澳門超香港好易 將所有中資撤離往澳門去就可 唔夠地可無限填海或比第二個橫琴 ...
澳門最大問題是地方太太太細, 鐵路都唔知起唔起到, 唔係話d 人無錢, 當地人係有錢過香港人, 但講發展真係難去到好國際化程度

引用:
原帖由 chocolate321 於 2019-10-13 11:07 PM 發表

澳門最大問題是地方太太太細, 鐵路都唔知起唔起到, 唔係話d 人無錢, 當地人係有錢過香港人, 但講發展真係難去到好國際化程度
到時人地發展得快過香港,千祈唔好驚訝

引用:
原帖由 港式片皮鴨 於 2019-10-13 10:49 PM 發表

100港=103澳
澳門幣掛勾港幣的,澳門幣不是國際貨幣。
換人仔都好過澳幣,但人民幣亦不是國際貨幣。
不過支持你換哂做澳幣just do it

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Maskaki 於 2019-10-13 11:08 PM 發表

佢發展快, 我即刻過去住, so easy

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Maskaki 於 2019-10-13 11:08 PM 發表

認同 現今香港政局難搞 既然難搞或者迫阿爺放棄 等佢爛到2047有理據收拾 如阿爺下定決心以澳代港 一定可以 十年八年就可

回覆 引用 TOP

香港有呢班未來曱甴!玩L完啦!

引用:
原帖由 Maskaki 於 2019-10-13 07:28 PM 發表
澳門其實已經係全球人均GDP之首
macau too small

回覆 引用 TOP

到時候高貴既香港人冇過去澳門人搶飯碗就得啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Maskaki 於 2019-10-13 07:23 PM 發表
已經吹風用澳門取代香港了
傻嘅咪會信你囉 取代到金融?地產?定港鐵阿
用賭場取代 旅遊景點購物中心商場數下有幾多個可以取代到

回覆 引用 TOP

叻仔!我在澳門打滾咁多年都冇你咁嘅個高建👍

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Maskaki 於 2019-10-13 07:28 PM 發表

可以填海
根本填都唔洗填,直接問阿爺借地,像橫琴區做法

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chocolate321 於 2019-10-13 11:07 PM 發表

氹仔本來是一個離島好細 可以填到成個路氹 大部份新賭場建在那好靚好現代化 唔夠地可以再填 政治環保壓力唔大 橫琴可以比澳管 第二第三個橫琴也可 只睇政策是否棄港扶澳
阿爺肯支持 外商聞政策識會投資 發展潛力好大

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 畢加c索 於 2019-10-13 11:02 PM 發表

早幾年好多人話大陸只係港的90年代 現在幾個城市已超香港 一個大躍進另一個在退步
大陸有心讓澳門超香港好易 將所有中資撤離往澳門去就可 唔夠地可無限填海或比第二個橫琴 ...
澳門連台灣都比唔上,超越真係完全無可能

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]