今次香港點頂啊! 澳門研究建立離岸人民幣中心!

今次香港點頂啊! 澳門研究建立離岸人民幣中心! E-mail 此主題給朋友

熱賣及精選
貪官黑金多條走資

香港得金融同地產 有錢人又唔投資高科技 新興經濟好有一灘死水feel

反觀深圳 除左高科技 私募基金發展好發達 例如近年冒起的奈雪之茶 就係私募基金有份投資跟住迅速壯大的

其實香港只係一個好細的地方 市場又細 對新事物接受能力又低 好難可以比年青人幹一番事業

我呼籲 如果有心想幹一番事業的人 要立定心肝準備去大灣區其他地方發展 就算去惠州創業 都有機會賺得多過香港打牛工打一世

引用:
原帖由 買大陸股等跳樓 於 2019-10-13 05:45 PM 發表

貪官黑金多條走資
現在大陸好多舉報機制 貪污唔係以前咁容易架喇

人地一路變 我地自己思維、認知都要跟住變

梗係支持啦,
 "畢寒" "衣朗" 啲"白錢" 
直接喺佢嗰到出入口,
再督灰斷正俾CIA,
人贓齊備,
恭喜恭喜。

遙望中原,荒煙外、許多城郭。想當年、花遮柳護,鳳樓龍閣。萬歲山前珠翠繞,蓬壺殿裏笙歌作。到而今、鐵騎滿郊畿,風塵惡。兵安在?膏鋒鍔。民安在?填溝壑。嘆江山如故,千村寥落。何日請纓提銳旅,一鞭直渡清河路!卻歸來、再續漢陽遊,騎黃鶴。---岳飛
港女無人要🤭

香港起返賭場埋得。  甘就系攬炒喇。

這樣都是香港廢青自己攞來。

引用:
原帖由 mmljf 於 2019-10-13 05:47 PM 發表

香港得金融同地產 有錢人又唔投資高科技 新興經濟好有一灘死水feel

反觀深圳 除左高科技 私募基金發展好發達 例如近年冒起的奈雪之茶 就係私募基金有份投資跟住迅速壯大的

其實香港只係一個好細的地方 市場又細 對新事物接受能力又低 好難可以比年青人幹一番事業

我呼籲 如果有心想幹一番事業的人 要立定心肝準備去大灣區其他地方發展 就算去惠州創業 都有機會賺得多過香港打牛工打一世 ...
我去惠州賣麵包,創一番事業。

引用:
原帖由 alchen5 於 2019-10-13 05:52 PM 發表

梗係支持啦,
 "畢寒" "衣朗" 啲"白錢" 
直接喺佢嗰到出入口,
再督灰斷正俾CIA,
人贓齊備,
恭喜恭喜。
無論點都好,澳門發展人民幣離岸中心呢個係事實,香港比黃屍騎刼,中央有機會都梗係比聽話㗎啦,你估一定要比香港㗎?

班曱甴同佢子孫遲d就知分下一d分下一d比人分晒去

係得既     上海深圳一早做     多九魚     

引用:
原帖由 chusteve 於 2019-10-13 06:05 PM 發表

香港起返賭場埋得。  甘就系攬炒喇。
C兄真唔知定假唔知中國國策呀!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 買大陸股等跳樓 於 2019-10-13 05:45 PM 發表

貪官黑金多條走資
吊,香港過河濕腳都冇啦

引用:
原帖由 清晨活潑的美人 於 2019-10-13 06:07 PM 發表

班曱甴同佢子孫遲d就知分下一d分下一d比人分晒去
佢哋有仔送宗咩?

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。