• 瀏覽: 59,759
  • 回覆: 667
  • 追帖: 4
引用:
原帖由 神風999 於 2019-10-13 07:18 PM 發表

邊到搵到錢自然有人去
香港? 你以為真係世界無咗香港好大件事?
遲早好似台灣咁被邊緣化 23k 但有一人一票滿意嗎?人地咁平人工都無競爭力
澳門冇香港咁有特別關稅優惠。冇咗香港都唔會去澳門,退而求其次都係去新加坡,再唔係就去深滬。

熱賣及精選
引用:
原帖由 townace177 於 2019-10-13 18:19 發表

亞爺要夾死香港,香港人抵L死,包括我自己土生土長都覺得香港人係抵死,自私自利,自視過高,小小事就嘈喧巴閉,喐啲就話投訴。
認同!

引用:
原帖由 wantatogo 於 2019-10-13 07:54 PM 發表

我只係見到好多人想做澳門人,
歌舞昇平每年八千丶一萬咁派。
佢班人呢頭羨慕人地八千一萬,
果頭又話人地唔掂,
玻璃心葡萄咀。
香港如果年年派八千同樣歌舞昇平,政府有陳膠波甘既庸官派4千都搞到亂七八糟,全港為今屆無能政府埋單

引用:
原帖由 mmljf 於 2019-10-13 05:47 PM 發表

香港得金融同地產 有錢人又唔投資高科技 新興經濟好有一灘死水feel

反觀深圳 除左高科技 私募基金發展好發達 例如近年冒起的奈雪之茶 就係私募基金有份投資跟住迅速壯大的

其實香港只係一個好細的地方 市場又細 對新事物接受能力又低 好難可以比年青人幹一番事業

我呼籲 如果有心想幹一番事業的人 要立定心肝準備去大灣區其他地方發展 就算去惠州創業 都有機會賺得多過香港打牛工打一世 ...
年青人只想港獨,認為前程更好。

呢期奧門起飛啦

玩完

引用:
原帖由 mmljf 於 2019-10-13 17:42 發表

https://www.hk01.com/%E8%B2%A1%E7%B6%93%E5%BF%AB%E8%A8%8A/385470/%E6%BE%B3%E9%96%80%E6%93%AC%E8%A8%AD%E4%BA%BA%E5%B9%A3%E7%B4%8D%E6%96%AF%E9%81%94%E5%85%8B%E5%B8%82%E5%A0%B4-%E9%87%91%E7%AE%A1%E5%B1%8 ...
唔好再幻想中國無左香港唔得!

其實都係好事

多一個地方可以分散風險

引用:
原帖由 川普愛金正恩 於 2019-10-13 07:45 PM 發表

你知蒙面法要咩時候才可以拉人呀!?
非法集會嘛,尋日已經非法集會啦,味又拉唔到

只要中央肯出手,要澳門變做乜都得啦

引用:
原帖由 alchen5 於 2019-10-13 05:52 PM 發表

梗係支持啦,
 "畢寒" "衣朗" 啲"白錢" 
直接喺佢嗰到出入口,
再督灰斷正俾CIA,
人贓齊備,
恭喜恭喜。
金融界別有anti money laundering regulation, 所有戶口要申報公司成立地,資金來源,同資金來源地。
北韓,伊朗呢d 系中左terrorism 同 money laundering2樣, 系香港根本開吾到戶,就算搬左去澳門,呢d錢一樣開吾到戶,你都系讀多幾年書或者做多幾年野先來香討呢個成人池玩,暫時你返連登先啦。

引用:
原帖由 chachachacha 於 2019-10-13 08:00 PM 發表

香港如果年年派八千同樣歌舞昇平,政府有陳膠波甘既庸官派4千都搞到亂七八糟,全港為今屆無能政府埋單
以前香港政府好多叻人,佢地有咩下場?
梁錦松都被人玩到落台
王仁龍,高永文做完一屆吾做。
林奮強都系財經界叻人來,呢d 叻人留系政府只會浪費自己時間,被立法會玩死都建設吾到d 咩。
點解香港政府甘廢?問下立法會甘多年來做過d 咩啦。

引用:
原帖由 yws963 於 2019-10-13 07:56 PM 發表

澳門冇香港咁有特別關稅優惠。冇咗香港都唔會去澳門,退而求其次都係去新加坡,再唔係就去深滬。
新加坡 點解香港可以做國際金融中心 世界三大股票市場 收市開市時間無縫接軌 剩係地利贏佢9條街 仲要背靠中國 同埋資金自由進出 得嘅晨早取代咗香港
真係個關稅呀 香港轉口貿易 年年跌
大陸真係打通一帶一路 D油同貨船唔使走馬六甲海峽 我諗佢仲大鑊過香港

引用:
原帖由 清晨活潑的美人 於 2019-10-13 06:07 PM 發表

班曱甴同佢子孫遲d就知分下一d分下一d比人分晒去
仲要冇得返國內去澳門

引用:
原帖由 alchen5 於 2019-10-13 05:52 PM 發表

梗係支持啦,
"畢寒" "衣朗" 啲"白錢"
直接喺佢嗰到出入口,
再督灰斷正俾CIA,
人贓齊備,
恭喜恭喜。
好酸

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]