• 瀏覽: 59,651
  • 回覆: 39
  • 追帖: 4
提示: 違規內容已被屏蔽
熱賣及精選
引用:
原帖由 LauLQ 於 2019-10-15 03:32 PM 發表

你都幾好笑喎,放你一馬都唔知衰!頭先就係同班深圳仔開會屌鳩完佢地,成班垃圾,仲話中山大學畢業。唔好講佢地,講番你。
講開抄野,你轉頭就上網抄一大堆文,連打都費時,有你咁既人唔怪得中國成為抄襲大國啦!
講番咩數碼巷,中藥巷,當年唔係多得大陸沙士?成日話無左大陸仲食屎,會唔會繼續英國老統治仲好呢?成碼唔駛驚共匪得閒整個23條,得閒整個反送中,以前細個港英時代立法會十分有序,我有時仲笑鳩台灣 ...
見到你地D曱甴,我以為香港冇咗高等學府,D曱甴去屋邨敲門向D阿公阿婆籌𣄃,曱甴要籌旗真係幾燃過隱!冇錢就唔好出嚟行!近排發現D浮屍,係唔係被你哋D曱甴執行家法呀?仲屈警察!C兄!你都算"中材",被人"中出"嘅人材,小弟真係"陰敬"你囉!你呢隻曱甴真係好好玩!

引用:
原帖由 LauLQ 於 2019-10-15 04:13 PM 發表

你唔撚係住屋村下話?好似黑警話齋,無社會地位,同你廢up都浪費我時間
C兄up唔惦呀!唔好浪費我時間!玩得你好過穩!真開心!

引用:
原帖由 LauLQ 於 2019-10-15 04:51 PM 發表

無啦啦講屋村籌旗你仲好笑啦!
不過都明白你既,睇怕你都唔方係咩大學生,港大校工都未必會請你! 手停口停住屋村0個隻啦。 咁我明白點解你咁憎班大學生,一方面自我感覺又好d,一方面又好憎佢地左你搵食。
我想講獅子山精神唔係單係死做爛做唔駛比老闆屌準時返工。我細個都係屋村長大,雖未去到無飯開,但屋企絕對係手停口停,玩具都係自己整,衫褲都係親戚送! 如果成長既環境係一個獨裁既社會,人民唔可以說 ...
小弟學歷可以話高到嚇死你,不過見到你地呢班人追求方式,老實講,有D明,當遊行示威冇用,立法會又屬少數派,好多嘢想阻都阻唔到,但表達方式可以盡量減少影響市民,法國黃衫當地批評比較少,係因為佢哋集中假期先嚟集會,將影響市民嘅程度減到最少,其實香港將來就由你哋D大學生去接棒,你哋玩罷課,學校冇損失㗎,只不過你哋學少D或遲D畢業,想改變先令自己有實力,先有能力去改變,有勇無謀,真係有用?不如先讀好書,有實力,到時香港由你哋呢代接棒,你哋到時考慮使唔使變或點樣變。令香港變廢墟,變成千古罪人冇著數,爛攤子有排攪!要得到,就係擁有最好嘅嘢,亦即將最好嘅香港握係手中,天將降大任於是人也,必先苦其心志,勞其筋骨,餓其體膚,空乏其身,行拂亂其所為,所以動心忍性,曾益其所不能。到時C兄有仔女,諗法同睇法都可能會變!忍耐係一種鍛練!

引用:
原帖由 LauLQ 於 2019-10-15 06:09 PM 發表

學歷高到嚇得死人,依幾日公佈既nobelprize實有你份啦。家下政府,肯聽民意就唔駛今天一敗塗地。仲要等運到,拖下拖下唔死就奇。藍絲五毛仲好笑,想用殺蟲水救港咩?唯一方法獨立調查 ,雙普選! ...
我又未去到呢個level! 後生仔!世界存在不公,好多呢睇唔過眼,想烏托邦係正常,不過首先唔好睇少自己,呢個時候,你應該要令自己有實力同有能力,冇人可以睇死你,只有自己睇死自己!C兄想改變呢個社會,就梗家要有能力同實力,記住!改變世界唔係士兵,係指揮士兵嗰一個

引用:
原帖由 LauLQ 於 2019-10-15 06:22 PM 發表

哈哈,一個廢老同你講慢慢來,當然啦,搞到黎佢都釘蓋。你係想叫年輕人加入共產黨,由低做起?他朝一日可以瓦解佢?慢慢來應該同習主席講,抄同行捷徑係無用的! ...
冇人叫你加入D乜黨,只不過你要做都應該要做指揮嗰一個,但要成為指揮嗰一個就要有能力同實力

引用:
原帖由 LauLQ 於 2019-10-15 06:22 PM 發表

哈哈,一個廢老同你講慢慢來,當然啦,搞到黎佢都釘蓋。你係想叫年輕人加入共產黨,由低做起?他朝一日可以瓦解佢?慢慢來應該同習主席講,抄同行捷徑係無用的! ...
好啦!Oppa依家去老蘭果頭歏世界,飲下紅酒,黃屍之中,同C兄你算傾得最耐,啱聽就啱聽,唔啱聽就當廢嗡,老實說講,我寫嘅你都可以諗諗,思考下冇壞㗎!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]