• 瀏覽: 30,330
  • 回覆: 352
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 Tenchi001 於 2019-10-13 12:00 PM 發表

香港應該即刻開個賭場還擊!連船飛錢都慳返
開賭場要中央批准㗎,如果可以,回歸已經開咗啦!不過D人都係掛住炒樓炒股,都好大可能好似數碼港、中藥港一樣,衰收尾,依家又比曱甴騎刼,冇乜客,等執!

熱賣及精選
引用:
原帖由 東方灰手背 於 2019-10-13 11:53 AM 發表

咁香港開賭塲要唔要上報呀?
香港開賭場與否只是香港的事務,香港行政和立法審議通過就得了。

引用:
原帖由 東方灰手背 於 2019-10-13 12:01 PM 發表

開賭場要中央批准㗎,如果可以,回歸已經開咗啦!不過D人都係掛住炒樓炒股,都好大可能好似數碼港、中藥港一樣,衰收尾,依家又比曱甴騎刼,冇乜客,等執! ...
開賭場點解要中央批???開賭場又涉及國家安全???開賭場就會涉及反大陸反社會主義?海南開賭場就要中央批,香港開賭場不需要中央批准,但香港政府會考慮很多因素,㐳例如考慮治安和對澳門的影響!

幾個大疊碼集團先上市,太陽城,廣東,德晉

回覆 引用 TOP

得啖笑

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 東方灰手背 於 2019-10-13 12:01 PM 發表

開賭場要中央批准㗎,如果可以,回歸已經開咗啦!不過D人都係掛住炒樓炒股,都好大可能好似數碼港、中藥港一樣,衰收尾,依家又比曱甴騎刼,冇乜客,等執! ...
又唔係外交,又唔係軍事,點解要佢批?
只要賽馬會搞多瓣就得了。

呢d咪利民政策law。

澳門主要收入係靠大陸賭客生存
我地會體諒 我都識澳門人
你估澳門人無嘈太多大陸人咩 無得出聲jar ma
正所謂兄弟爬山各自努力

別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿
股市就係另類賭場呀嘛

回覆 引用 TOP

自己閉門玩下公仔紙無咩所謂.....連基本人權法冶都無....走向國際咪笑死人...

唔好睇少共產黨現今嘅能力同魄力 人才又多 香港真係仆得街

引用:
原帖由 東方灰手背 於 2019-10-13 11:55 AM 發表

兩個定位唔同
又話收返老美D賭牌?而家點收?

引用:
原帖由 東方灰手背 於 2019-10-13 11:59 AM 發表

前提係"如果"自強不息,澳門可能追唔上,依家香港自毀城牆就好難講,新加坡就係一個好例子,地方細,人口少,依家步步進逼,大有超前之勢! ...
有錢佬走資都選擇去了新加坡,睇返香港呢20年來發展停滯不前,相對新加坡力爭上游,香港只剩低一個軀殼,好可悲的

引用:
原帖由 leechilam 於 2019-10-13 12:09 PM 發表

開賭場點解要中央批???開賭場又涉及國家安全???開賭場就會涉及反大陸反社會主義?海南開賭場就要中央批,香港開賭場不需要中央批准,但香港政府會考慮很多因素,㐳例如考慮治安和對澳門的影響! ...
C兄真係唔明一國兩制,你估中央對香港只有基本法?基本法係基於憲法,所以,其實中央對香港其實唔只基本法,仲有憲法㗎!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ebayer007 於 2019-10-13 11:16 AM 發表

深交所搞吾掂?要再搞澳交所?
深圳雖然係特區,但係始終未夠開放。澳門就唔同啦,開放程度同香港差唔多。最重要係澳門政治穩定。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]