• 瀏覽: 41,377
  • 回覆: 273
  • 追帖: 2
又冇美國對中國關税取消, 只係延遲咋, 佢要再加你都得, 重要買更加多農產品,  乜事呀, 之前既氣燄去佐邊? 佢加你, 你又加番佢, 而家重分分鐘幫佢連任到, 佢連任到分分鐘重惡過現在

熱賣及精選
市場(大戶)唔系咁解讀? or唔想咁解讀?

智勇雙全
引用:
原帖由 uvicvic 於 2019-10-13 02:19 AM 發表
又冇美國對中國關税取消, 只係延遲咋, 佢要再加你都得, 重要買更加多農產品,  乜事呀, 之前既氣燄去佐邊? 佢加你, 你又加番佢, 而家重分分鐘幫佢連任到, 佢連任到分分鐘重惡過現在 ...
你幫美國簽咗個協議哪,弓棄晒

回覆 引用 TOP

吊,勿能野協議泥加!唔掂,要求換人😪

引用:
原帖由 uvicvic 於 2019-10-13 02:19 AM 發表
又冇美國對中國關税取消, 只係延遲咋, 佢要再加你都得, 重要買更加多農產品,  乜事呀, 之前既氣燄去佐邊? 佢加你, 你又加番佢, 而家重分分鐘幫佢連任到, 佢連任到分分鐘重惡過現在 ...
咪係囉, 我哋而家中國幾強大, 一於禁曬所有美國貨入口, 冇中國買佢地啲嘢, 全世界都唔掂喇
到時全世界都爭住奶阿爺鞋底, 你話中國幾威
中國遲早何稱霸世界, 對唔住講錯, 唔記得咗阿爺曾經講過永不稱霸

樓主講出咗個重點 中國真係冇撚用 俾美國玩黎玩去

回覆 引用 TOP

只係呢排股市低殘,双方做場戲簽個字沖喜下

74X

回覆 引用 TOP

认真看协议,这份协议有没有规定什么时间之内要购买400亿美元农产品???没有,我两年买四百亿也是买啊,特朗普得到只是一份没有时间表的协议,而中方得到的是实质的关税免增加进一步伤害实体经济和工业,不要忘记了,刘鹤去的时候说过两个话题不谈,这次特朗普对外宣布中,很明显没有再说国家补贴企业和产业政策的问题,这是最核心的问题,已经被屏蔽在外面呢,而且,最重要的是战场在转移,美国已经发现贸易战对自己伤害更大,目前真正转移到科技战和金融战上面,香港就是金融战的一个战场.

有心幫川普連任護航,豬對手留任不是更好嗎

邊個做中国都系死得!而家系社會主意同资本主意打緊呀!醒啦楼主!

引用:
原帖由 PowerWin 於 2019-10-13 02:40 AM 發表
市場(大戶)唔系咁解讀? or唔想咁解讀?
樓主代表緊散戶對市場既解讀😎 多謝保貴既意見

歡迎大家入來參觀本人的FACEBOOK PAGE^^:  港股投資安全守則

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 UFB 於 2019-10-13 05:13 AM 發表
认真看协议,这份协议有没有规定什么时间之内要购买400亿美元农产品???没有,我两年买四百亿也是买啊,特朗普得到只是一份没有时间表的协议,而中方得到的是实质的关税免增加进一步伤害实体经济和工业,而且,最重要的是战场在转移,美国已经发现贸易战对自己伤害更大,目前真正转移到科技战和金融战上面,香港就是金融战的一个战场. ...
美帝先徵關稅 中國仲要應承話買野先暫緩一部分關稅
你同自己人吹噓買野無定時間呀 所以我贏了 你臉紅不臉紅?

根本美帝就係蝦中國 根本就係恥辱 你做乜要粉飾? 忍辱負重你未聽過?
同自己人吹噓只為了主子管治威信吧?
為主子管治威信而出賣國家不是漢奸是其麼?

引用:
原帖由 UFB 於 2019-10-13 05:13 發表
认真看协议,这份协议有没有规定什么时间之内要购买400亿美元农产品???没有,我两年买四百亿也是买啊,特朗普得到只是一份没有时间表的协议,而中方得到的是实质的关税免增加进一步伤害实体经济和工业,不要忘记了,刘鹤去的时候说过两个话题不谈,这次特朗普对外宣布中,很明显没有再说国家补贴企业和产业政策的问题,这是最核心的问题,已经被屏蔽在外面呢,而且,最重要的是战场在转移,美国已经发现贸易战对自己伤害更大 ...
有見地

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]