列印

成個協議都喪權辱國, 星期ㄧ點升呀?

話買幾多幾多都係假, 中國又唔係一次過買, 如果到時美國毀約, 咪大條道理停買囉

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 goyoyogo 於 2019-10-13 05:30 AM 發表
有心幫川普連任護航,豬對手留任不是更好嗎
其實中共最想侵侵連任。

回覆 引用 TOP

中國失敗插啦

回覆 引用 TOP

講智慧,口水朗點夠習大大鬥,一味口水多過茶,相反,習大大很小出聲,大把人背後做嘢,講做生意管理,中國人認第二,相信冇人封皇,所以對五時花,六時變對手,中國最鐘意,談而不損,鬥而不破,軟皮蛇方式,中國最怕對手係日本,禮貌週週,皮笑肉不笑,二面三刀。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 智慧果 於 2019-10-13 05:54 AM 發表

美帝先徵關稅 中國仲要應承話買野先暫緩一部分關稅
你同自己人吹噓買野無定時間呀 所以我贏了 你臉紅不臉紅?

根本美帝就係蝦中國 根本就係恥辱 你做乜要粉飾? 忍辱負重你未聽過?
同自己人吹噓只為了主子管治威信吧?
為主子管治威信而出賣國家不是漢奸是其麼? ...
乜野叫暫緩啊?係原定十月十五日既稅唔加,而呢個係首階段協議,想要完全取消,就要整個協議完成。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ~木木木~ 於 2019-10-13 03:57 AM 發表

咪係囉, 我哋而家中國幾強大, 一於禁曬所有美國貨入口, 冇中國買佢地啲嘢, 全世界都唔掂喇
到時全世界都爭住奶阿爺鞋底, 你話中國幾威
中國遲早何稱霸世界, 對唔住講錯, 唔記得咗阿爺曾經講過永不稱霸 ...
CHINAZI!!!!
CHINAZI!!!
CHINAZI!!!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 不理性的筍盤 於 2019-10-13 09:31 AM 發表

少年你太年輕了。
咁做有兩個原因:
1. 要等特朗普有個下台階
2. 唔可以即刻取消關稅嘅, 因為25關稅嘅取消前提係, 人民幣升值返15到20個percent。
你等住睇下禮拜一開始人民幣開始上升美元下跌, 到時香港股票就會升到飛起。
10374099 10374100 ...
師兄👍👍

回覆 引用 TOP

美帝大勝

回覆 引用 TOP

中國豪比你三 五百億 濕濕碎 當買宵夜外賣

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 panadol1979 於 2019-10-13 07:35 AM 發表

都係計數,都要平衡利害,不過呢次傾的結果,我真的不覺得是好好消息
對於階段性協議,有就一定好過冇,對於市場炒家嚟講,唔係最壞消息就可以當喺好消息,借機炒起嗰市,好正常

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 uvicvic 於 2019-10-13 02:19 AM 發表
又冇美國對中國關税取消, 只係延遲咋, 佢要再加你都得, 重要買更加多農產品,  乜事呀, 之前既氣燄去佐邊? 佢加你, 你又加番佢, 而家重分分鐘幫佢連任到, 佢連任到分分鐘重惡過現在 ...
一敗塗地……

回覆 引用 TOP

任何條件,只要達成協議,都會向上爆,現實就係甘奇怪

故善戰者,求之于勢,不責于人,故能擇人而任勢。任勢者,其戰人
也,如轉木石。木石之性,安則靜,危則動,方則止,圓則行。故善
戰人之勢,如轉圓石于千仞之山者,勢也。

回覆 引用 TOP

中國歷來都係大叫打勝將,但要割地和年年進貢给敗方,見怪不怪。

散戶能解讀就唔洗做韭菜啦,睇見樓主淡友就覺得距可憐

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 uvicvic 於 2019-10-13 02:19 AM 發表
又冇美國對中國關税取消, 只係延遲咋, 佢要再加你都得, 重要買更加多農產品,  乜事呀, 之前既氣燄去佐邊? 佢加你, 你又加番佢, 而家重分分鐘幫佢連任到, 佢連任到分分鐘重惡過現在 ...
就係想幫佢連任!!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]