• 瀏覽: 41,386
  • 回覆: 273
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 lyretail1969 於 2019-10-13 10:26 AM 發表
中國歷來都係大叫打勝將,但要割地和年年進貢给敗方,見怪不怪。
講咁多做乜啦,買熊啦

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 uvicvic 於 2019-10-13 02:19 AM 發表
又冇美國對中國關税取消, 只係延遲咋, 佢要再加你都得, 重要買更加多農產品,  乜事呀, 之前既氣燄去佐邊? 佢加你, 你又加番佢, 而家重分分鐘幫佢連任到, 佢連任到分分鐘重惡過現在 ...
甘你想点🤣🤣🤣

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 抽後算帳 於 2019-10-13 10:42 AM 發表
除非自己種自己養,唔係每個家庭都要出去買菜買肉,呢筆錢點都要用,分別只係幫襯邊個檔口,買開同一檔就另一檔做少咗你嘅生意,就算中間轉來轉去同另一間買,筆錢都係嗰舊錢。對買家同賣家嚟講,贏同輸,其實應該點界定? ...
用中國人最叻果招唔俾第二個賣,令市場上得返一間店,詳情問李+x如何打壓其對手。

回覆 引用 TOP

楼主智商有问题!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 UFB 於 2019-10-13 05:13 AM 發表
认真看协议,这份协议有没有规定什么时间之内要购买400亿美元农产品???没有,我两年买四百亿也是买啊,特朗普得到只是一份没有时间表的协议,而中方得到的是实质的关税免增加进一步伤害实体经济和工业,不要忘记了,刘鹤去的时候说过两个话题不谈,这次特朗普对外宣布中,很明显没有再说国家补贴企业和产业政策的问题,这是最核心的问题,已经被屏蔽在外面呢,而且,最重要的是战场在转移,美国已经发现贸易战对自己伤害更大 ...
分析幾好!同意

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 uvicvic 於 2019-10-13 02:19 AM 發表
又冇美國對中國關税取消, 只係延遲咋, 佢要再加你都得, 重要買更加多農產品,  乜事呀, 之前既氣燄去佐邊? 佢加你, 你又加番佢, 而家重分分鐘幫佢連任到, 佢連任到分分鐘重惡過現在 ...
現在達成協議的項目是2019年初中國提出購買美國能源和農產品的金額,美國搞來搞去最終都是回到年初同意的事情

回覆 引用 TOP

成個協議都未簽,樓主已經知道係喪權辱國,依家只係美國單方面講對美國有利嘅嘢,侵侵最喜歡打砲嘴係股票市場搵錢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 春雨彎刀 於 2019-10-13 03:47 AM 發表
吊,勿能野協議泥加!唔掂,要求換人😪
支持換上中大自由西吳小姐

回覆 引用 TOP

根本大陸唔夠人揪,成日扮強勢

回覆 引用 TOP

十足十見老細咁款

回覆 引用 TOP

引用:
你咁好料,買對家囉。。。

回覆 引用 TOP

伊家中共以退為進,拖住特朗普,過一排特朗普發癲又將协议撕毁。到時又再傾過

回覆 引用 TOP

引用:
大陸都冇乜所謂 大陸所賺加工費好少 要走一早走 所收關稅大部份美入口商比 另外農產品及豬牛肉大陸也須大量需求 少少讓步一家便宜兩家著

回覆 引用 TOP

樓主有種咪買對家

回覆 引用 TOP

切記日本教訓"廣場協議"
日本衰退到現在

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]