[地產新聞轉載] 長實愛海頌】市民齋睇唔買:五大訴求都未回應呀!

長實愛海頌】市民齋睇唔買:五大訴求都未回應呀! E-mail 此主題給朋友

https://hk.finance.appledaily.co ... e/20191012/60146389 長實愛海頌】市民齋睇唔買:五大訴求都未回應呀!

最後更新: 1012 19:50
市場消息指,至晚上7時,愛海頌次日收票單日收逾350票,累收約660票,以首批180伙單位計,超額認購2.6倍。發展商早前表示,項目料本周末加推,下周開售。

政府以緊急法推蒙面法後首個開價的新盤,長實位於深水埗的愛海頌今日繼續開放示範單位予公眾參觀,昨日首日收票,市傳僅得310票,情況欠佳。有到場參觀的市民直言,港府漠視民意,無視五大訴求,根本無心關注樓市走勢或動向,難有置業意欲。

從事廣告行業的凌先生指,目前社會狀況令人擔憂,直言「五大訴求都未回應到!」樓市都並非自己的關注點,並沒有很強的置業意欲。只不過是想到場參觀,看看現在的發展商,建造出怎樣的樓盤讓市民居住。

現居深水埗換樓客陳先生指,其實暫時並沒有很大需求,只是四處先參觀,比較價格,看看質素。雖然長實的樓盤質素令人擔心,但認為始終都有居住需求,無法擔心那麼多

係唔係要回應晒至上車🤔

熱賣及精選
政府唔會回應,未來兩三代人亦唔會上車

有到場參觀的市民直言,港府漠視民意,無視五大訴求---鬼信根本買唔起.就成機入埋數.畜牲唔洗工作架.

引用:
原帖由 鵰漆里 於 2019-10-12 09:21 PM 發表

政府唔會回應,未來兩三代人亦唔會上車
業主靠你們支持

香港傳媒己死!新聞根本是故事!
引用:
原帖由 何足道哉 於 2019-10-12 09:20 PM 發表
https://hk.finance.appledaily.com/finance/realtime/article/20191012/60146389 長實愛海頌】市民齋睇唔買:五大訴求都未回應呀!

市場消息指,至晚上7時,愛海頌次日收票單日收逾350票,累收約660票,以首批180伙單位計,超額認購2.6倍。發展商早前表示,項目料本周末加推,下周開售。
...
窮L有鬼$上車,五你老味,一世唔回應一世瞓街喇!

引用:
原帖由 何足道哉 於 2019-10-12 09:20 PM 發表
https://hk.finance.appledaily.com/finance/realtime/article/20191012/60146389 長實愛海頌】市民齋睇唔買:五大訴求都未回應呀!

...
支持,一日唔回應一日都只租不買

風箏有風, 海豚有海
我存在在, 我的存在
所以明白, 所以離開
所以不再, 為愛而愛
未回應當然唔買啦,租住先都唔錯
揾個黃屍業主,叫句五大數球時伐曱命佢聽,
即時自動減租4成冇問題

今天走了一趟

回覆 引用 TOP

無錢買既始終都係無錢買
繼續活係自己既世界入面

五大訴求和住有乜關係?
叫口號就唔駛住呀

引用:
原帖由 stevenhendry 於 2019-10-12 11:32 PM 發表

支持,一日唔回應一日都只租不買
個個月光族+哽老族… 點買?
只追求吃喝玩樂… 玩食訓!

你打開無線 J2 台睇睇先…
個個節目都係教緊… 消費!

電視廣告就死得人多…
清咭數… 貸款講咁易!
用黎旅遊飲食高消費…

咁邊有儲蓄去買同供…
需求已經出現咗斷層!

住屋問題當然係…
留俾香港政府喇!

引用:
原帖由 Video 於 2019-10-12 10:49 PM 發表

業主靠你們支持
業主?
減咗租未!

暴動…
失業大升,
仲點交租!

引用:
原帖由 牙關 於 2019-10-13 12:05 AM 發表

無錢買既始終都係無錢買
繼續活係自己既世界入面
月供平…首期就多!
首期少…月供就多!
(傑青就永遠靠政府~)

引用:
原帖由 紅星加盈 於 2019-10-13 02:03 AM 發表

五大訴求和住有乜關係?
叫口號就唔駛住呀
只叫口號?

日夜四處區區…
不停破壞,打人,種火,
仲邊有遊客&人流呀!
(泛民幫手拉布阻批工程~)

失業人數不停上升…
工都冇埋點供點租呢!
(崩盤急走要錢唔要貨~)

到時通街…死蟹~

引用:
原帖由 勒索 於 2019-10-12 11:51 PM 發表

未回應當然唔買啦,租住先都唔錯
揾個黃屍業主,叫句五大數球時伐曱命佢聽,
即時自動減租4成冇問題
時代革命要罷課,罷工應免租

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。