[其他] 寧願供樓都唔好上公屋

寧願供樓都唔好上公屋 E-mail 此主題給朋友

樓價年年升至少5%,N年後你就大把錢在手,有需要可以套現,又有社會地位。如果上公屋,要日日對住D 三山五岳騎呢怪住客隨時有生命危險,又冇社會地位。信我!

熱賣及精選
引用:
原帖由 大吳大帝孫仲謀 於 2019-10-12 01:23 PM 發表

樓價年年升至少5%,N年後你就大把錢在手,有需要可以套現,又有社會地位。如果上公屋,要日日對住D 三山五岳騎呢怪住客隨時有生命危險,又冇社會地位。信我! ...
唔關我事。我兩樣都沒有。但人地有政府樓綠表去買居屋買大大間屋。你供細細間屋。你供層咁細的垃圾樓有咩社會地位。其實只普通人一個要社會地位黎做咩。

好多公屋隊既人都渣住幾十萬啦

派到d垃圾區真係唔好要

如果站頂就ok

引用:
原帖由 壯陽清涼的菠菜 於 2019-10-12 02:48 PM 發表

好多公屋隊既人都渣住幾十萬啦

派到d垃圾區真係唔好要

如果站頂就ok
我表哥有層老旺。有層時值幾千萬的舊樓都申到政府樓。

引用:
原帖由 大陸人返大陸 於 2019-10-12 02:59 PM 發表

我表哥有層老旺。有層時值幾千萬的舊樓都申到政府樓。
冇可能

引用:
原帖由 大陸人返大陸 於 2019-10-12 02:15 PM 發表

唔關我事。我兩樣都沒有。但人地有政府樓綠表去買居屋買大大間屋。你供細細間屋。你供層咁細的垃圾樓有咩社會地位。其實只普通人一個要社會地位黎做咩。 ...
上次個阿sir一句警醒咗我🤧

引用:
原帖由 大吳大帝孫仲謀 於 2019-10-12 03:28 PM 發表

上次個阿sir一句警醒咗我🤧
我只見他們在大埔給人罵到爆。罵佢有些是住在康樂園的大埔街坊。

梗係住私人屋苑好啦,又有獨立會所

引用:
原帖由 莎偉栢看外 於 2019-10-12 03:45 PM 發表

梗係住私人屋苑好啦,又有獨立會所
要會所黎做咩

引用:
原帖由 大陸人返大陸 於 2019-10-12 03:47 PM 發表

要會所黎做咩
冇錯,會所根本多余

做運動,游水,健身

儍淡有L錢比首期咩

你肯定係地橙佬,成日叫人買樓

引用:
原帖由 fb68610f430cf9 於 2019-10-12 04:05 PM 發表

你肯定係地橙佬,成日叫人買樓
少人排公屋係好事,唔洗等咁耐。

回覆 引用 TOP

咁又系

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。