• 瀏覽: 14,915
  • 回覆: 133
  • 追帖: 1
搞錯呀,要你農產品仲要比錢,想拎就拎架啦,唔比咪拆你燒你農田囉,幾萬億逆差咪逆差囉,洗咩唔同你傾,唔妥咪打你,fb作野唱衰你囉,中國做咩妥協呀,學下香港班曱甴啦,無野需要傾,唔應承就郁你,屈你,咁先係國家領導應該做的

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 CrazyWorld 於 2019-10-12 12:08 PM 發表

中美在華盛頓進行的第13輪經貿高級別磋商取得初步成果,美國總統特朗普周五(11日)在白宮橢圓形辦公室接見中國國務院副總理劉鶴時表示,雙方已達成「非常可觀」的第一階段協議。財長姆紐欽則表示,原定下周二(15日)生效、針對2500億美元(約1.95萬億港元)中國貨的增加關稅措施將會暫緩實施,中方會購買400億至500億美元(約3120億至3900億港元)的美國農產品。彭博社則引述消息指,中美已開始「貿 ...
尾腳不再獨大,要向天朝妥協

唔你  腫桶  都無得做,分分鐘做監躉

風火雷電,儒道佛
窮兇極惡,仁義心

我是雷,我是火,邪我本性,神是我

雷火邪神

合金鋼不堅  中子彈何難
群英攻科技  敢破世上關

回覆 引用 TOP

估唔到會咁傾得順利

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 green2016 於 2019-10-12 12:37 PM 發表

理得佢地邊個讓邊個呀,最緊要港股升到三幻點,大家開心咪得囉
正,狂買牛仔了,我就泥可以出新車了,civic Type rr ,等多我一陣呀,yeah!!!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 CrazyWorld 於 2019-10-12 12:08 PM 發表

中美在華盛頓進行的第13輪經貿高級別磋商取得初步成果,美國總統特朗普周五(11日)在白宮橢圓形辦公室接見中國國務院副總理劉鶴時表示,雙方已達成「非常可觀」的第一階段協議。財長姆紐欽則表示,原定下周二(15日)生效、針對2500億美元(約1.95萬億港元)中國貨的增加關稅措施將會暫緩實施,中方會購買400億至500億美元(約3120億至3900億港元)的美國農產品。彭博社則引述消息指,中美已開始「貿 ...
下年先選總統,而家又要比d甜頭拖住先,臨last反面,效果更佳

回覆 引用 TOP

引用:

美國係各方面包括科技、金融、貿易上向大陸不斷作出極限施壓, 如今,大陸為了換取美方暫停對中國貨的增加關稅措施繼而大量購買400億至500億美元美國農產品?更重要一點,係大陸承認過往在知識產權和金融服務方面有違法和違規問題!這樣對侵侵妥協行為,習主席不是跪低還算什麼? ...
習大大係幫侵侵助選連任,佢連任係美國惡夢

回覆 引用 TOP

引用:

財經方面,都係睇Reuters好啲。不過如果你覺得睇咗on呢類資訊會High啲,你開心就得啦~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 黃金38 於 2019-10-12 04:56 PM 發表

中國計算喎,邊啲可以放棄同埋企硬心中有數嘅
無錯。
特朗普提都唔提阻止中國2025升級,這是中國核心利益

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 煙如織 於 2019-10-12 05:05 PM 發表

傾咗年幾2年,搞嚟搞去都係要中國買多D農產品,其他幾十樣嘢下一步再傾,就知邊個妥協!
全對。
基本上年半前,中國已答應增加1000憶購買多些美國農產品,是特朗普反檯,現在更小

回覆 引用 TOP

你咁講主人會嬲

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 stedss 於 2019-10-13 11:15 AM 發表

美國沒有取消關稅, 中國一無所獲
關稅都唔係中國埋單的。順差不斷新高就知啦

,
引用:
原帖由 香港膠液所 於 2019-10-13 07:48 PM 發表

關稅都唔係中國埋單的。順差不斷新高就知啦
中國製造商負責部分關稅, + 通過貶值人民幣, 部分關稅中國負責 or 埋單, 但長遠來看, 美國買家將從其他南亞國家買產品, 增加中國失業.

回覆 引用 TOP

劉鶴ok喎。禮貌之嗎

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 CrazyWorld 於 2019-10-12 12:12 PM 發表

身為中國香港人感到羞恥...
一代比一代弱,又籤不平條約

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]