TRUMP 預告:準備出賣港人 同大陸簽貿易協議

TRUMP 預告:準備出賣港人 同大陸簽貿易協議 E-mail 此主題給朋友

美國總統特朗普最新再在其社交媒體Twitter帳戶留言,說:「與中國達成協議的一大優點是:基於各種原因,我們不必經過十分漫長而涉及政治的國會複雜批准程序。當協議經過充分談判後,我可以自己代表國家簽署協議。快速乾淨!」

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/fina ... 1011_00842_001.html

熱賣及精選
藍絲準備今晚出黎開香檳慶祝

引用:
原帖由 天生鳥 於 2019-10-11 10:46 PM 發表

佢開始跪低啦
佢都驚通俄門單野
所以減少戰線
拎返D著數就算
侵侵都俾鳥兄睇穿晒佢着個條係乜野底底

引用:
原帖由 mango178 於 2019-10-11 11:39 PM 發表

特朗普一直都冇當香港係朋友,點叫做出賣?
曾經佢話過關注香港局勢,個時黃絲已經覺得佢當左香港係棚友

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sana_1010 於 2019-10-11 11:33 PM 發表

個d人係咪黃痴風同基婆c?
反而基婆c一早唔信侵侵會幫港人

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 香港膠液所 於 2019-10-11 11:49 PM 發表

貿易談判一展開.. 全城曱甴不見了..
邊有咁巧合?
等緊侵侵同留學簽結婚証書

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 benlaw68 於 2019-10-12 12:03 AM 發表

樓主,請不要用曱甴代替全香港人。。。
大陸獨裁政權事實上對香港未來係一個威脅!全香港人無人不知……只係部份港人真係要為左一日三餐飯碗而害怕抗爭,繼而响中共妥協而已

我個人係支持港人和平抗爭,反對暴力革命!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 JasonMars88 於 2019-10-12 12:36 AM 發表

well said!

自古漢奸都不會有好下場
反共產黨就叫漢奸?當年共產黨挾埋蘇聯佬擊退國民黨返台灣,條數又點計呢?

引用:
原帖由 打酱油 於 2019-10-12 01:36 AM 發表

滴廢柴講到香港好像唔係中國咁~~~·
可能內地太多負面新聞在腥港報導出來,嚇怕了一班腥港後生仔女

引用:
原帖由 香港膠液所 於 2019-10-12 01:26 AM 發表

仲有一個鐘. 留學就快同侵侵會面了..

所謂人權法案, 國會通過左, 侵侵都可以唔簽的. 擺埋一邊
留學準備簽賣身契俾尾國

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 打酱油 於 2019-10-12 01:55 AM 發表

學會唯物辯證法,學會理性分析,就不怕給人洗腦了~雖然我們中國很多地方不足,但是我們也在進步。外國的月亮也不是圓的。為什麼我們內地辣麼愛國,為什麼我們辣麼擁護共產黨,是因為真的為人民辦事,真的在進步,希望香港年輕人多多了解內地,多來走走,讀萬卷書,不如行萬里路。 ...
係內地可以用口說:我不擁護共產黨嗎?如果說了,應該會被拘留或洗腦吧

引用:
原帖由 rabbit13 於 2019-10-12 02:07 AM 發表

信佢一成,雙目失明
反正我唔信

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 rabbit13 於 2019-10-12 02:11 AM 發表

喺香港,你敢高舉中國國旗、唱國歌嗎?
以前未有咁多事發生既時候,我敢!而家...不了

因為感覺出賣左個良心

引用:
原帖由 打酱油 於 2019-10-12 02:14 AM 發表

你想多了~·可以討論啊~只是內地人不喜歡政治~只想過上好日子。請你學學近代歷史,就知道為什麼內地人民只想過上好日子。何況共產黨是真的在做事情。不然內地人早就翻天了。中國有十四億人啊,如果共產黨真的像外國政府說的那樣,你覺得十四億不吭聲嗎。 ...
唔係毛澤東當年學人搞文革,中國會倒退那麼多年嗎?若然當年無發生過這事件,相信現今中國比起日本人科技還要先進!

17 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。