[其他] 觀塘好住咩?

觀塘好住咩? E-mail 此主題給朋友

有朋友打算觀塘置業,中意佢衣食任行都方便。不過我勸佢將軍澳好過,新區又環境好空氣好又低密度。觀塘太雜太汚糟多南亞人環境差多幾十年唐樓好反胃似足旺角。

熱賣及精選
緊係住將軍澳啦!觀塘你有咩樓可以搵,真係就四50年嘅舊樓,一係就唐樓,一係就居屋,睇你朋友幾多錢囉

冇錢嘅就梗係觀塘啦,貧窮區第一,有錢嘅將軍澳啦

引用:
原帖由 我愛大彬州 於 2019-10-11 08:19 AM 發表

有朋友打算觀塘置業,中意佢衣食任行都方便。不過我勸佢將軍澳好過,新區又環境好空氣好又低密度。觀塘太雜太汚糟多南亞人環境差多幾十年唐樓好反胃似足旺角。 ...
香港地除咗荃灣之外全部地方都衣食住行有晒㗎啦

引用:
原帖由 明日冰凍的樓奴 於 2019-10-11 08:30 AM 發表

冇錢嘅就梗係觀塘啦,貧窮區第一,有錢嘅將軍澳啦
將軍澳都有居屋好似坑口安寧同富寧花園

觀塘都有新樓嘅,不過舊區囉⋯⋯但以後有重建嘅潛力!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 明日冰凍的樓奴 於 2019-10-11 08:30 AM 發表

香港地除咗荃灣之外全部地方都衣食住行有晒㗎啦
想問下荃灣區缺乏啲乜?對於我黎講都非常方便!我住大西北

引用:
原帖由 我愛大彬州 於 2019-10-11 08:41 AM 發表

將軍澳都有居屋好似坑口安寧同富寧花園
咁個質素至小好過觀塘,觀塘居屋係山上

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 超級委屈的手背 於 2019-10-11 08:45 AM 發表

想問下荃灣區缺乏啲乜?對於我黎講都非常方便!我住大西北
大西北即是邊度,應該唔算係荃灣

回覆 引用 TOP

天水圍,屯門,元朗咪大西北囉

論方便程度,觀塘一定好過將軍澳,但相對舊。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 超級委屈的手背 於 2019-10-11 09:07 AM 發表

天水圍,屯門,元朗咪大西北囉
咁你都唔係住荃灣,你又知荃灣衣食住行問題

因人而異。喺邊返工?親友住邊?鍾意開揚?多民生鋪?……

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 明日冰凍的樓奴 於 2019-10-11 09:16 AM 發表

咁你都唔係住荃灣,你又知荃灣衣食住行問題
我成去荃灣喎⋯⋯我唔係住果度,所以咪問下你有咩唔好囉!

引用:
原帖由 超級委屈的手背 於 2019-10-11 09:24 AM 發表

我成去荃灣喎⋯⋯我唔係住果度,所以咪問下你有咩唔好囉!
荃灣好少商場,好少食店,交通不便的,好少新樓

103 1234567
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。