[其他] 社會事件就完。最後上車機會。施政報告,首期大大減低。

社會事件就完。最後上車機會。施政報告,首期大大減低。 E-mail 此主題給朋友

https://youtu.be/V195_ulaJkg

尋日尖沙咀已經聚唔到人。 聚集人數一次比一次小,
下次社運日期,都冇乜人講到,隨著貿易戰傾成,將會遂漸離開陰雲。要上車嘅師兄好快,機會每幾年出現一次,只係一次比一次高。

不過大家要預咗,除非香港政府幫香港人上車,否則以後3年一小攪,5年一大攪。
小弟早於6月頭,已經解釋暴動起因

https://m.discuss.com.hk/index.php?action=thread&tid=28293266&extra=&page=1

永遠人棄我取,2003 ,2008,2015。 次次都係世界末日,道德倫芒先係入市時機。
世界上任何事情,都有完結的一天,包括世界大戰,Sars,貿易戰,但呢d不會改變每天150個單程証。

12-oct:trump 都話香港自行解決。尖沙咀得幾千人游行,好多鏡頭影到,記者多過示威者。

14-Oct: 遮打花園,大會公佈有13.5 萬人,警方公佈有2.5 萬人。
只得番13.5 萬/750 萬人支持,自從暴力事件,主流民意已失,18區開花,只剩下幾千暴徒

16-Oct 施政報告將首期大減,已經開始見到業主封盤加價。 社會暴力個枇,只有幾百人。正所謂佢有佢破壞,我有我揾錢!最多星期六日返大陸消費,怕咗批condum.

附件

ED5ACA26-FAE9-48AE-B4D5-9BA53FF184E8.jpeg(145.7 KB)

2019-10-15 07:27 AM

熱賣及精選
引用:
原帖由 airforce3 於 2019-10-11 06:28 AM 發表

https://youtu.be/V195_ulaJkg

尋日尖沙咀已經聚唔到人。 聚集人數一次比一次小,
下次社運日期已經不了了知。要入貨嘅師兄好快。

不過大家要預咗,除非香港政府幫香港人上車,否則以後3年一小攪,5年一大攪。
小弟早於6月頭,已經解釋暴動起因

https://m.discuss.com.hk/index.php?action=thread&tid=2829 ...
已完 vs 議員

立法會又從新開會…
針對政府各種言論,
只會大力鼓吹暴徒,
一文一武兩面夾擊!
(香港只會更加動亂~)

你就想啊,有排搞

駛哂啲錢應該暫時會完,保守估計應該過埋個年,啲信徒捐獻只會越黎越少,而家已經睇到好多黃媒都諗緊辦法煲起個情緒用黎揾水

唔好玩啦 美國佬印大量銀紙

你點樣搞樓價都唔會大跌

恢復和平,大家拋開成見,彼此尊重,大家努力,美好香港再現!

有排亂 係香港班差佬先會蹤容呢班人發癲。。。

有排都未完呀!黑警暗殺咁多人,又棄屍,一定要尋求真相,比市民一個交代。

今時今日,乜都係二手,樓又係二手,車又係二手,手錶又係二手,手機又係二手,手袋又係二手,女朋友又係二手,老婆又係二手.....
開始左區議會選戰,
停暴力圖收割啫!
你估真係為人民咩!

引用:
原帖由 混世陰司 於 2019-10-11 07:56 AM 發表

有排亂 係香港班差佬先會蹤容呢班人發癲。。。
錯! 差佬都係收order做嘢,係正苦冇x用,唔敢強硬对付班暴徒,只驅散唔拘捕,有排玩!

引用:
原帖由 大寶二寶 於 2019-10-11 08:01 AM 發表

錯! 差佬都係收order做嘢,係正苦冇x用,唔敢強硬对付班暴徒,只驅散唔拘捕,有排玩!
大佬 立法係政府 執法係差佬果邊  差佬用咩罪名去拘捕 就知差佬入面有班黃狗 江派既物體。。。我就無眼睇。。。

回覆 引用 TOP

曱甴運動已成強弩之末

由開始捉埋啲中學生、中一生、小學生、大肚婆,證明前線收錢班陷家拎已散水,淨番一班真心膠、智障、腦殘的曱甴係度追求什麼都不是留守現場。
當然仲有班混水摸魚、偷竊為實的死曱甴,放心,我講佢地一定唔認,預左。

年紀細的曱甴,再唔識醒,好快要入去坐十年先知自己衰乜。

一早叫硬好走
忠言逆耳
而家後悔太遲

會有小息時間但唔會停止,逢大時大節就出來,港鉄整返好又破壞過,死未?

如果一班暴徒不支持犯民和環保
很早前已上樓 樓價大約是現在大約是一半

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。