• 瀏覽: 13,231
  • 回覆: 64
  • 追帖: 3
裝修、方向、樓層也有關

熱賣及精選
引用:
原帖由 豆褲花 於 2019-10-11 08:16 PM 發表

8xx蚊😂邊到唔講得。一講就知
不錯喔,我新買個度都係480萬,800管理費,收得12000租

引用:
原帖由 wss87922 於 2019-10-12 12:47 PM 發表

不錯喔,我新買個度都係480萬,800管理費,收得12000租
我果個大陸人黎😂我開13000。佢壓我12300。我本身唔想租比大陸人。我就覆經紀話1蚊都唔減。要3個月按金。點知佢又制。所以就租左比佢。而家收左五個月租sofar都有早冇遲😂😂

引用:
原帖由 巴士原始的筍盤 於 2019-10-12 12:49 AM 發表

你指劏比人住?150萬首期應該只係買到間房仔
有實力又多閒錢又眼光好就當然無問題
但新手的確唔合適
資金有限
唔熟悉市場
唔知遊戲玩法
有無實際例子討論下 ...
劏? 唔諗犯法野

引用:
原帖由 暖洋洋 於 2019-10-12 12:23 PM 發表

裝修、方向、樓層也有關
家庭客就裝修,方向採光度,樓層,鄰居
商務就多數剩裝修

引用:
原帖由 豆褲花 於 2019-10-12 01:43 PM 發表

我果個大陸人黎😂我開13000。佢壓我12300。我本身唔想租比大陸人。我就覆經紀話1蚊都唔減。要3個月按金。點知佢又制。所以就租左比佢。而家收左五個月租sofar都有早冇遲😂😂 ...
大陸人有錢過香港人

引用:
原帖由 假如綠色牛 於 2019-10-12 05:32 PM 發表

大陸人有錢過香港人
係。有個對香港夫婦。話放唔到5尺床褥。叫我10500租比佢😂我叫個經紀唔洗再搵我。個經紀傻傻地

應該係輸人的國內專才

引用:
原帖由 estateman 於 2019-10-9 04:46 PM 發表

不如返深圳買二手
深圳150萬可以買咩樓啊,去大灣區就差唔多

引用:
原帖由 床上含情的師兄 於 2019-10-12 05:49 PM 發表

深圳150萬可以買咩樓啊,去大灣區就差唔多
買福田口岸,福民二手、有D細單位約¥250
問香港銀行借
一球定息約12萬十年利息

引用:
原帖由 B-HOT 於 2019-10-9 12:02 AM 發表

買來收租當供樓,求穩定租金收入和升幅,不要一手樓,因為要馬上租出去。

有什麼選擇?(壓測無問題)
full pay買車位啦! 唔使裝修唔使搞!
每月收3K租唔怕遇租霸

分散投資係最好的選擇,霖了解點分散投資可隨時咨詢我或者Pm

引用:
原帖由 estateman 於 2019-10-12 05:58 PM 發表

買福田口岸,福民二手、有D細單位約¥250
問香港銀行借
一球定息約12萬十年利息
均價大概6萬左右250系一房要系香港再借130左右,租出去最多租4-5千比香港回報仲要低好多。好處係無暴動

引用:
原帖由 床上含情的師兄 於 2019-10-12 09:06 PM 發表

均價大概6萬左右250系一房要系香港再借130左右,租出去最多租4-5千比香港回報仲要低好多。好處係無暴動
自己住姐⋯⋯租乜鬼吖
冇曱甴已經好生活

引用:
原帖由 豆褲花 於 2019-10-12 01:43 PM 發表

我果個大陸人黎😂我開13000。佢壓我12300。我本身唔想租比大陸人。我就覆經紀話1蚊都唔減。要3個月按金。點知佢又制。所以就租左比佢。而家收左五個月租sofar都有早冇遲😂😂 ...
我另外一間都係租俾國內專才,爽快好多,不還價,反而有對本地夫婦還左成2000蚊,仲要一個月免租期

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]