《禁蒙面法》恐引發資金大奔逃!香港金融圈人士:接下來,最怕3件事

又系台湾D文宣。

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
邊班on 9金融界人士認為一、兩個月就會恢復平靜?未有禁蒙面法之前,暴力已經不斷升級,連咁嘅資訊都get唔到,仲好意思話驚政府管制資訊?
另外,一個動盪不安,沒有法治嘅社會,就算再自由,會有資金去投資嗎?

回覆 引用 TOP

返返去你個蓮燈啦。同你隻曱甴一齊坐蓮

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 DoubtfulSound 於 2019-10-8 11:19 PM 發表

曾預測金融海嘯的避險基金經理人艾斯曼(Steve Eisman)便認為,香港抗爭是全球下一個黑天鵝。這已不是一個城市、700萬人的事,也不只是衝擊放在香港、近新台幣27兆元資金的事,更是影響全球經濟的事!
看法轉悲觀:「客戶會怕」
「中國不會允許它革命」
「我大概五點多提早下班,經過中環時,有人把掛在天橋的慶祝(中國)國慶橫布條拆下來,丟在地上,點火燒,大家跟著鼓掌歡呼,這簡直像革命起義的前 ...
文宣漢奸走狗為咗哋錢賣國.賣祖宗.賣香港,
你以為你的主子會成世睇住你?
從古至今,有邊條狗有好下場?
最後都係生不如死,遺臭萬年。
呢個世界任何一個政權都唔會用走狗
,走狗係用來打頭陣噶,用完即棄。
絕不留情。反中亂港噶必定滅亡,
死入地獄,永不超生!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 焦急灰工人 於 2019-10-9 12:01 AM 發表

https://youtu.be/JxV_-0T6WKw

阿婆才算勇武,大家看完覺慚愧嗎?
請錄好條片(我驚會被刪除)
並且广傳條片。
敬佩婆婆,讚!

回覆 引用 TOP

Taiwan news

回覆 引用 TOP

呆灣媒體得啖笑

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 DoubtfulSound 於 2019-10-8 11:19 PM 發表

曾預測金融海嘯的避險基金經理人艾斯曼(Steve Eisman)便認為,香港抗爭是全球下一個黑天鵝。這已不是一個城市、700萬人的事,也不只是衝擊放在香港、近新台幣27兆元資金的事,更是影響全球經濟的事!
「中國不會允許它革命」
「我大概五點多提早下班,經過中環時,有人把掛在天橋的慶祝(中國)國慶橫布條拆下來,丟在地上,點火燒,大家跟著鼓掌歡呼,這簡直像革命起義的前 ...
林鄭話唔排除揾大6佬出手,今次真係玩L完

引用:

「中國不會允許它革命」
迫到曱甴殺死第一個人,政府就可以定性曱甴為恐怖份子,到時殺幾多拉幾多都冇國家有借口入香港同大陸。
仲有一樣野,部份曱甴嘅身份已經被大陸存檔,到咗2047年仲留係香港嘅曱甴極可能被控叛國罪打靶。

最怕林鄭死唔到全家 

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 香港神仙 於 2019-10-9 01:15 AM 發表

我以後罷買台灣製造的貨。

家電,手機,華石電腦,食品,一概不要。
因為台灣有份搞香港。
你們台灣大選總統,關香港人咩事,偏要在6月時搞到10月都未收手。

每買一件台貨,包括金融/保險,我都會搞你們,搞到無人買,負能量遍佈。
旅遊都係。 ...
都要有智障曱甴幫手先攪到

點會呢!!大把人用真金白銀托住股市,買呢場運動政府好快搞店喎!

用戶入錯了紀錄,係因IT講得唔清楚;攞Requirement唔齊,係因IT聽漏;用戶沒做好測試,係因IT溝通有誤;用戶講漏野,係因IT冇問;做DEMO時有人瞓覺,係因IT講野唔夠生動;

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ulu888 於 2019-10-9 02:01 AM 發表

林鄭話唔排除揾大6佬出手,今次真係玩L完
唔通話唔洗大6幫手咩!你想早D死?

用戶入錯了紀錄,係因IT講得唔清楚;攞Requirement唔齊,係因IT聽漏;用戶沒做好測試,係因IT溝通有誤;用戶講漏野,係因IT冇問;做DEMO時有人瞓覺,係因IT講野唔夠生動;
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。