• 瀏覽: 15,738
  • 回覆: 111
其實香港人真係幾_,咩都係羊群心理,又驚乜又驚乜,CCTV又話比人監視,又怕比人凍結資產,明明自己無犯法又驚比人捉上大陸,又話驚美國制裁無曬啲錢。

其實今次欽得錢果啲唔方有咩資產,多數都係銀行得幾千或者最多幾萬蚊。對銀行影響唔大,反而啲傻仔轉港紙做美金果啲匯率都賺埋,過多兩個星期又要將啲錢轉返做港紙,何必呢

熱賣及精選
引用:
原帖由 mahofai09 於 2019-10-4 10:21 PM 發表

其實香港人真係幾_,咩都係羊群心理,又驚乜又驚乜,CCTV又話比人監視,又怕比人凍結資產,明明自己無犯法又驚比人捉上大陸,又話驚美國制裁無曬啲錢。

其實今次欽得錢果啲唔方有咩資產,多數都係銀行得幾千或者最多幾萬蚊。對銀行影響唔大,反而啲傻仔轉港紙做美金果啲匯率都賺埋,過多兩個星期又要將啲錢轉返做港紙,何必呢 ...
呢D都唔叫樣衰.....最樣衰係賣自住樓等跌果D.....下年又買唔返
歷史永遠都教唔到某D人

引用:
原帖由 時代革命1 於 2019-10-4 10:27 PM 發表

但我在97時見過不少人97前有許多樓之後破產。我都是在04時破產
97年幾多厘息?而家幾多厘息?
做廢淡有時要有常識

引用:
原帖由 荃灣狼人 於 2019-10-4 10:30 PM 發表

97年幾多厘息?而家幾多厘息?
做廢淡有時要有常識
一個月供1萬5, 真係有人會因為咁破產? 咁佢要檢討應唔應該買樓

引用:
原帖由 時代革命1 於 2019-10-4 10:31 PM 發表

同你講都哂氣
夠鐘返連登?

引用:
原帖由 荃灣狼人 於 2019-10-4 10:25 PM 發表

呢D都唔叫樣衰.....最樣衰係賣自住樓等跌果D.....下年又買唔返
歷史永遠都教唔到某D人
下年跌到你收皮😂

引用:
原帖由 戰牛30000 於 2019-10-4 10:58 PM 發表

下年跌到你收皮😂
講啲理據黎聽下?
快D跌啦 聽左呢句10幾年

引用:
原帖由 mahofai09 於 2019-10-4 11:01 PM 發表

講啲理據黎聽下?
快D跌啦 聽左呢句10幾年
你哋夠話港股股災,都講咗10年😂

引用:
原帖由 mahofai09 於 2019-10-4 10:21 PM 發表

其實今次欽得錢果啲唔方有咩資產,多數都係銀行得幾千或者最多幾萬蚊。對銀行影響唔大,反而啲傻仔轉港紙做美金果啲匯率都賺埋,過多兩個星期又要將啲錢轉返做港紙,何必呢 ...
D曱甴有撚錢撳咩

引用:
原帖由 mahofai09 於 2019-10-4 22:21 發表

你有冇睇新聞8月份香港港元存款少左幾多?當然我唔會覺得係年輕人可做到.....

大賺儍人和屎💩民錢

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]