[其他] 荃灣環宇海灣兩房860萬,創同類新高

引用:
原帖由 最緊要有米 於 2019-9-24 10:39 PM 發表

我們這些住傳統湯房打三份工交租,冇機會翻身
仲霸住3份工?淡淡話失業潮呀

熱賣及精選
18000呎真係幾抵

回覆 引用 TOP

商場你就晤好諗啦,依家個個場都被曱甴玩殘哂,相信好多舖會執!

海之戀二期有成二百幾個租盤,競爭激烈,你唔平,好難租得出,除非你唔介意等一年,等租盤慢慢消化左大部分先啦。當日GY剛入伙,兩房13k就租到!
GY要守一年到,才回到市價16K
引用:
原帖由 城裡的月亮 於 2019-9-24 11:57 PM 發表

事實太低 差太遠
還是等 樓下商場攪好再算

勁呀

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 c7wc2018 於 2019-9-25 09:49 AM 發表

商場你就晤好諗啦,依家個個場都被曱甴玩殘哂,相信好多舖會執!

海之戀二期有成二百幾個租盤,競爭激烈,你唔平,好難租得出,除非你唔介意等一年,等租盤慢慢消化左大部分先啦。當日GY剛入伙,兩房13k就租到!

...
唔急 都諗住等一年~
反正仲有大半年過SSD
全新賣出去 再買第2度

荃西唔好住咩?你諗著轉去邊度?
引用:
原帖由 城裡的月亮 於 2019-9-25 10:28 AM 發表

唔急 都諗住等一年~
反正仲有大半年過SSD
全新賣出去 再買第2度

引用:
原帖由 c7wc2018 於 2019-9-25 10:53 AM 發表

荃西唔好住咩?你諗著轉去邊度?

GY更差

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 c7wc2018 於 2019-9-25 09:49 AM 發表

...
新樓例多盤

荃西有咁多租盤,兩房租金仲企硬18~20k,都算唔錯
引用:
原帖由 最緊要有米 於 2019-9-25 11:26 AM 發表

新樓例多盤

個個一手買都賺大錢

引用:
原帖由 c7wc2018 於 2019-9-25 12:53 PM 發表

荃西有咁多租盤,兩房租金仲企硬18~20k,都算唔錯

好多萬六已經可能有交易

成千萬樓先租萬六

引用:
原帖由 好荀既野 於 2019-9-25 01:36 PM 發表

個個一手買都賺大錢
吾夠真市區多

回覆 引用 TOP

GY都唔只萬六啦
引用:
原帖由 最緊要有米 於 2019-9-25 01:38 PM 發表

好多萬六已經可能有交易

成千萬樓先租萬六

引用:
原帖由 城裡的月亮 於 2019-9-24 11:57 PM 發表

事實太低 差太遠
還是等 樓下商場攪好再算
我路過都見到好多租盤,競爭激烈!

單係海之戀二期都有兩百幾個租盤,再加上之前全城同一期已經吸左大量租客源,要起碼1~2年先消化得哂

不過依度地點靚,前景秀麗
引用:
原帖由 炎夏幼小的菠菜 於 2019-9-25 04:14 PM 發表

我路過都見到好多租盤,競爭激烈!

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。