• 瀏覽: 33,006
  • 回覆: 473
  • 追帖: 5
大陸樓又平又大,二房送多一房,有d買一層就送多層,真係正,廣州地鐵通到邊到就升到邊到,錯過左機會,你唔只一世,係第二世都搵唔返!

咪睇住人地發達,自己白白錯失!

熱賣及精選
正確!
宜家香港有…香港城~

「肇慶「香港城」面積8平方公里,投資額達100億元人民幣,由私人企業投資興建,肇慶地方政府管理,城內將設有根據香港居民生活習慣設計的「港式社區」,例如醫院、學校,體育館、商場等,不過轉售有限制。
梁振英帶頭攪,差不多落實,係俾所有香港公務員,只能轉售予公務員,好似聽聞60萬,有一千呎,未知真唔真,同有跟其他條件。
國家十一之後,將會公報新安排,中央會在大灣區興建住屋及協助人員發展,亦予人員提供多項退休優惠,子女更可享有教育及多方面配套,人員醫療交通及日常生活有完善安排。
爭取享有更佳福利,支持同事無私地對國家對香港的付出和貢獻。
為免有心人造謠,請同事耐心忍耐勿疑,謝謝!」

係香港退休=搵自己黎搞

正義或許會遲來
但永遠會得到彰顯
藍絲咁愛國,留在香港太浪費,快的走免得後悔

引用:
原帖由 Artsfan 於 2019-9-22 09:00 PM 發表

十幾年前已經上左去生活

引用:
原帖由 Artsfan 於 2019-9-22 09:00 PM 發表

佢哋唔知係唔係太窮,幾萬首期都無!

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-9-22 11:42 PM 發表

佢哋唔知係唔係太窮,幾萬首期都無!
肯定係啦,所以先成日嘈話要全民退保,千祈咪俾佢地爭取成功,等佢地捱落去

風箏有風, 海豚有海
我存在在, 我的存在
所以明白, 所以離開
所以不再, 為愛而愛
引用:
原帖由 stevenhendry 於 2019-9-22 11:46 PM 發表

肯定係啦,所以先成日嘈話要全民退保,千祈咪俾佢地爭取成功,等佢地捱落去
呢位人類心地唔錯,

希望老人最後幾年老有所依,

邊度學校,

教出咁嘅人才,

同佢同家族嘅長者,

見到有後輩咁祝福自己,

應該好痛心

近排aa一定好唔掂,狂洗板sell大陸樓……呵

引用:
原帖由 香港貧友 於 2019-9-23 12:00 AM 發表

呢位人類心地唔錯,

希望老人最後幾年老有所依,

邊度學校,

教出咁嘅人才,

同佢同家族嘅長者,

見到有後輩咁祝福自己,

應該好痛心
我都就到老年,啲人就快叫我廢老,不過我咁廢,梗係支持資本主義啦,反共產就一定啦,呢啲叫口裡說不,身體都說不,十分誠實

風箏有風, 海豚有海
我存在在, 我的存在
所以明白, 所以離開
所以不再, 為愛而愛
引用:
原帖由 stevenhendry 於 2019-9-23 07:45 AM 發表

我都就到老年,啲人就快叫我廢老,不過我咁廢,梗係支持資本主義啦,反共產就一定啦,呢啲叫口裡說不,身體都說不,十分誠實
西方資本主義國家,

無物業也獲發退休金,

為何不跟資本主義?

唔明你詛咒人到老要捱,

晚年無依無靠,

係邊間學校教你咁罪過嘅想法?

引用:
原帖由 香港貧友 於 2019-9-23 10:16 AM 發表

西方資本主義國家,

無物業也獲發退休金,

為何不跟資本主義?

唔明你詛咒人到老要捱,

晚年無依無靠,

係邊間學校教你咁罪過嘅想法?
搞清楚,好多老人有努力有家產,而自己生活自己負責根本係天理,有為自己退休打算好既,咪唔洗捱囉,有邊間學校唔係教人自己既決定自己負責架?

風箏有風, 海豚有海
我存在在, 我的存在
所以明白, 所以離開
所以不再, 為愛而愛
引用:
原帖由 炎夏失控的手機 於 2019-9-22 08:01 PM 發表

正確!
宜家香港有…香港城~

「肇慶「香港城」面積8平方公里,投資額達100億元人民幣,由私人企業投資興建,肇慶地方政府管理,城內將設有根據香港居民生活習慣設計的「港式社區」,例如醫院、學校,體育館、商場等,不過轉售有限制。
梁振英帶頭攪,差不多落實,係俾所有香港公務員,只能轉售予公務員,好似聽聞60萬,有一千呎,未知真唔真,同有跟其他條件。
國家十一之後,將會公報新 ...
假如係真嘅話都算係幾筍,但肇慶距離香港都很遠,退休已一把年紀,上上落落未必太適合。

引用:
原帖由 stevenhendry 於 2019-9-22 11:46 PM 發表

千祈唔好打…
DSD,SSD 等等主意!

全民退保!
最好增開新加稅項…
千祈唔好攪辣招稅!

強烈反對!!
抽走咗辣招税收益…
剝削現有三公資源!

350 萬個公屋居民!
(100間公屋x三人計)

70 萬公務員家庭!
(19萬公僕x三人計)